Završeni radovi na cesti Kukci-Bašarinka, nakon sezone nastavak radova u dvije faze u Bašarinki

ulaz u bašarinku
23.08.2021. 23:24; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Završeni radovi na cesti Kukci-Bašarinka, nakon sezone nastavak radova u dvije faze u Bašarinki

Ucrtavanjem horizontalne signalizacije okončani su radovi na cesti koja spaja prigradska porečka naselja Kukci i Bašarinka. Naime, prema dugogodišnjim željama mještana i u dogovoru s Mjesnim odborom Nova Vas, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo krenuo je u izgradnju prometnice koja spaja navedena naselja.

Prometnica koja je do sada bila makadamski put, asfaltirana je u dužini od 400 metara i  ima širinu 5,5 metara. U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za nastavak radova. Naime, riječ je o završenoj prvoj fazi radova, od ukupno tri planirane.

U dogovoru s mještanima i Mjesnim odborom, odlučeno je kako će se preostale dvije faze, koje podrazumijevaju izgradnju zaobilazne ceste oko naselja Bašarinka i proširenje pristupne ceste koja spaja naselje s cestom Poreč-Novigrad, graditi nakon turističke sezone. Potvrđeno je to i prilikom obilaska radova i sastanka prije nešto više od mjesec dana sa gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, pročelnikom UO za komunalni sustav Marinom Poropatom i predsjednikom MO Nova Vas Rolandom Kosinožićem.

Prvi je uvjet za izgradnju ove prometnice bilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Uz to, navedenom trasom prolazi i budući sustav navodnjavanja koji se trenutno gradi i financira europskim novcem te će omogućiti navodnjavanje ukupno 550 ha poljoprivrednih površina. Dovršetkom radova na navodnjavanju tijekom zime, asfaltirat će se i dodatno proširiti postojeća prometnica, čime će cjelokupna planirana rekonstrukcija prometnica u naselju Bašarinka biti dovršena.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email