NEWS

Član limene glazbe KUD-a Matka Laginje Sveti Lovreč – Ferucio Banić proslavio 70 godina aktivnosti u limenoj glazbi !

20210823_162027
23.08.2021. 23:29; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Član limene glazbe KUD-a Matka Laginje Sveti Lovreč – Ferucio Banić proslavio 70 godina aktivnosti u limenoj glazbi !
Član limene glazbe KUD-a Matka Laginje Sveti Lovreč – Ferucio Banić – s prošle na ovu, tekuću godinu proslavio je velikih 70 godina aktivnosti u spomenutoj limenoj glazbi. Šjor Ferucio je, inače, 1943. godište, a limenoj je glazbi pristupio 1950., što znači da je sa samo 7 godina ušao svirati s “velikima” u limenu glazbu, i već samo to je impresivan podatak.
 
Fascinantnoj brojci pridodaje se i činjenica da lovrečka limena glazba kontinuirano (bez ikakvih prekida) djeluje 137 godina i kao takva najdugovječniji je limeni sastav na području Istre; naš član Ferucio Banić je, dakle, proživio više od polovice “životnog vijeka” limene glazbe iz Svetog Lovreča. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi, ali šjor Ferucio je, tako, vjerojatno najdugovječniji član svih limenih glazbi na području Istre.
 
Na jučerašnjoj (21.08.) svečanosti uručena mu je plaketa sa zahvalnicom za svoj entuzijazam i članstvo, a sve to nije prošlo bez “slatke note” – torte s prikazom baritona, instrumenta koji godinama već pasionirano svira.
 
Na istoj je svečanosti, uzgred budi rečeno, znamen zahvale za 20 godina članstva u limenoj glazbi dobio saksofonist Darko Matošović.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email