Završen je 7. Likovni natječaj Lions cluba Poreč

1. KATEGORIJA_3_Nagrada_Zemlja_plače_Drvene_bojice_Uljani_pasteli_Sluganović Ivana_1_raz_GSŠJD Pazin
08.04.2022. 08:21; ; Početna / Kultura / Završen je 7. Likovni natječaj Lions cluba Poreč

Uspješno je završen 7. Likovni natječaj učenika srednjih i osnovnih škola – LCLIN 7 – koji se u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions Cluba Poreč već sedmu godinu zaredom uspješno realizira. Da podsjetimo, ovaj je natječaj bio otvoren od 01. 02. do 31. 03. 2022. godine.

Želja porečkih Lionsa je da ovim natječajem doprinesu unapređenju: likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihovog aktivnog sudjelovanja u kulturnom životu sredine, prijateljstva između hrvatskih gradova i rada humanitarnih organizacija.

Na natječaj su se odazvali učenici iz 13 hrvatskih škola: GSŠJD Pazin, Pazinski kolegij, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna – Pula, O.Š. Barban, O.Š. Budinščina, O.Š. Sv. Lovreč, Umjetnička škola Poreč, O.Š. Poreč, O.Š. Finida, OŠ Novigrad, OŠ Tar – Vabriga, TOŠ Poreč i TOŠ Novigrad.

Kako se natječaj i ove godine odvijao online, na online adresu Lions Cluba Poreč pristigla su 42 likovna rada na temu ”Moja hrvatska 2050“.

Porečki Lionsi su učenicima postavili ovo pitanje kako bi otkrili njihove vizije ne tako daleke budućnosti Lijepe naše i dali im mogućnost da sudjelovanjem na 7. Likovnom natječaju pokažu svoju sliku svijeta oko sebe u godini 2050, što su ovi i učinili. Učenici su nam  svoju viziju Hrvatske prikazali sa puno mašte i zanimljivih detalja. Tu nam „govore“ o svojim nadama, željama, ali i o strahovima i brigama koje ih prate u njihovim razmišljanjima.

Stručnom žiriju Lions Cluba Poreč, u sastavu Marija Marjanović, Paula Čermin i Snježana Vidović, koja je ujedno i voditeljica ovog projekta,  nije bilo nimalo jednostavno da od 42 maštovita rada izaberu samo 6 radova kojima će biti dodijeljene i nagrade. Lionsi i ove godine dodjeljuju po 3 nagrade u dvije kategorije. Tako su nagrađeni sljedeći učenici:

Kategorija (učenici srednjih škola i osmaši):

1. Nagrada (1.000,00 kn) – Vrzić Ella, 8.razred O.Š. Sv. Lovreč Pazenatički,

2. Nagrada (750,00 kn) – Starčić David, 2.razred, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna – Pula

3. Nagrada (500,00 kn) – Sluganović Ivana, 1.razred Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrila  Pazin

Kategorija (učenici 5. do 7. razreda)

3 Nagrade ( u vrijednosti od 200,00 kn) dodijeljuju se:

1. Vasiljević Eva, 6. b razred OŠ Tar – Vabriga,

2. Babić Lana, 5. b razr OŠ Tar – Vabriga,

3. Mavrić Tia, 5.a razred OŠ Filipovića Barban

 

Online izložbu svih pristiglih radova možete pratiti na  Facebook stranici Lions Cluba Poreč. Kako je propozicijama natječaja definirano, originale svih nagrađenih radova će učenici prilikom uručivanja nagrada predati Predsjedniku Lions Kluba Poreč i isti će ih moći upotrijebiti u humanitarne svrhe.

Zahvaljujemo se svim učenicima na lijepim, maštovitim radovima i želimo njima i njihovim nastavnicima uspješnu školsku godinu.

 

Za Lions Club Poreč

Snježana Gutbier-Vidović

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email