NEWS
HALF – s

Porečki umirovljenici će ubuduće održavati masline ispred porečkog Doma obrtnika

2022-04-08_10h58_31
08.04.2022. 11:07; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Porečki umirovljenici će ubuduće održavati masline ispred porečkog Doma obrtnika

U Poreču je jučer potpisan sporazum između predsjednika Udruge umirovljenika Galija g. Marija Ritoše i Roberta Velenika u ime Doma obrtnika d.o.o. Novom inicijativom želi se naglasiti potreba kretanja i rekreacije u zreloj dobi, ali ujedno pomoći zajednici kroz humanitarnu aktivnost.

Sporazumom je definirano kako će članovi Udruge umirovljenika Galija iz Poreča redovito održavati masline koje okružuju Obrtnički dom rezidbom, zaštitom i ubiranjem plodova. Nakon prerade maslina, dobiveno ulje bit će dodijeljeno u humanitarne svrhe, a o čemu će odlučivati predstavnici umirovljenika.

Prilikom potpisivanja sporazuma o suradnji predstavnik Doma obrtnika d.o.o., g. Velenik je izrazio zadovoljstvo početkom zajedničke suradnje, a naglasio je namjeru da se u dogledno vrijeme suradnja nastavi i na drugim područjima od zajedničkog interesa.

Predsjednik udruge umirovljenika g. Marijo Ritoša je napomenuo kako će se voditi računa o ekološkoj komponenti održavanja biljaka, te će maslinovo ulje dobiveno od sedam maslina preuzetnih na održavanje biti ekološki proizvedeno.

Print Friendly, PDF & Email