NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Završena muzejska radionica Veseli zvuci harmonike

19.05.2006. 00:00; ; Početna / Kultura / Završena muzejska radionica Veseli zvuci harmonike
449GO137666.jpg

Uključena su bila i djeca iz folklorne grupe Osnovne škole Poreč te učenici Osnovne glazbene škole Slavka Zlatića.

Radionica je organizirana u sklopu nacionalnog programa koji je ove godine bio usredotočen na zvuk, ton i glas, a provela ga je odnedavno stalno zaposlena muzejska pedagoginja, koja je za porečke mališane odabrala upoznavanje sa stotinjak godina starom harmonikom iz Zavičajnog muzeja. O programu, suradnji i zanimljivim iskustvima govorile su na konferenciji za novinare vršiteljica dužnosti ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Irides Zović, voditeljica Zavičajnog muzeja Elena Uljančić-Vekić, muzejska pedagoginja Štifanić Dobrilović te ravnateljice vrtića i škola, koje su redom spremne na nastavak suradnje s Muzejom.

Porečki muzej jedan je od triju u Istri koji su se uključili u taj prigodni edukativni program, koji u Hrvatskoj provode 42 muzeja, a ideja je bila približiti djeci ustanovu i zaintrigirati ih kako bi se rado vraćala u muzej te svoj entuzijazam prenijela i na roditelje. Jučer su se djeca stvarno veselo vratila u Zavičajni muzej, u čijem je salonu na drugom katu priređena izložba njihovih radova, čime su doista bila impresionirana.

Prije Međunarodnog dana muzeja Zavičajni muzej je, konzultiravši konzervatore, dao izraditi tabele kojima su obilježeni porečki spomenici. Izrađene su 22, a tekst na njima je u tri inačice – hrvatskoj, talijanskoj i engleskoj.

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email