NEWS

„Zasadi stablo ne budi panj“ i dođi u srijedu, 29. studenog 2023. godine od 9 sati na Veliko gradsko parkiralište po svoju sadnicu

Arhiva_i_ove_godine_podjela_sadnica
27.11.2023. 11:40; ; Početna / Obavijesti / „Zasadi stablo ne budi panj“ i dođi u srijedu, 29. studenog 2023. godine od 9 sati na Veliko gradsko parkiralište po svoju sadnicu

Zahvaljujući velikom interesu i odličnim reakcijama, Grad Poreč–Parenzo i ove godine nastavlja kampanju sadnje stabala u Hrvatskoj koje je prije nekoliko godina počela pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Peta akcija sadnje provodi se tijekom mjeseca studenog, a Grad Poreč-Parenzo obilježava je kao i do sada, sadnjom po mjesnim odborima – plažama, parkovima, vrtićima, školama, koja je već počela, kao i tradicionalnom podjelom besplatnih sadnica građana.

Podjela sadnica građanima na Velikom gradskom parkiralištu pod motom „Dođi po svoje drvo! Vieni a prendere il tuo albero!“ održat će se u srijedu, 29. studenog 2023. godine s početkom u 9.00 sati. Građani će između petstotinjak komada sadnica moći izabrati stablo ili ukrasni grm raznih vrsta, veličine i oblika.

Cilj akcije je ozelenjivanje javnih zelenih površina i podizanje svijesti o važnosti i brojnim dobrobitima drveća i zelenila, stoga se pozivaju sugrađani da se pridruže i sadnjom stabla pomognu u stvaranju još ljepšeg i zelenijeg Poreča, u čijoj će hladovini uživati generacije koje tek dolaze.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email