NEWS

Započeo je ovogodišnji Advent Poreč

Advent Porec Avvento Parenzo (2)
12.12.2023. 12:54; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Započeo je ovogodišnji Advent Poreč

Uprkos upornoj kišici brojni su se posjetitelji jučer navečer okupili na porečkom Trgu Matije Gupca kako bi zajedničkim odbrojavanjem i paljenjem tisuća ukrasnih lampica zajedno službeno otvorili Advent Poreč-Avvento Parenzo.

Iako su vremenske prilike bile daleko od idealnih, to nije pokvarilo odlično raspoloženje na samom Adventu. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić prilikom otvaranja zahvalio se građanima Poreča što tako iskreno podržavaju ovu manifestaciju koja je u kratkom roku postala jedna od omiljenijih, a posebno se zahvalio svim partnerima i suorganizatorima Adventa Poreč, bez kojih realizacija programa, uz koncerte, klizanje, predstave, animacije i degustacije ne bi bila moguća. 

Redovi su se stvarali i za fotografiranje s Djedom Mrazom, koji je posjetio porečku djecu, poslušao njihove želje i željice, te se fotografirao s njima u svojoj posebno uređenoj kućici, a đir po porečkom adventu napravili su i svjetleći štulaši.

Osim brojnih novih dekoracija, raznolike ponude ića i pića, Advent Poreč i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč – klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Klizanje je besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. Klizalište ostaje otvoreno sve od kraja školskih praznika, 8. siječnja.

Dodajmo da već od prvog dana nije nedostajalo guštanja u kuhanom vinu, slasticama i kobasicama, za što su se potrudili ugostitelji u adventskim kućicama koji su ove godine dodatno obogatili svoju ponudu, i dalje po vrlo pristupačnim cijenama, što porečki Advent doista čini jedinstvenim.

Paljenje lampica bilo je samo uvertira u tjedan ispunjen bogatim programom – nakon koncerta Alfa Time Banda i Gordana Gregurovića Goga, već danas porečki Advent ugošćava stotinu učenike Umjetničke škole Poreč koji će se predstaviti svojim bogatim i raznolikim programom, a nakon njih će nastupiti Replay band.

Sutra će od 17 sati na scenu stupiti djeca iz Dječjeg vrtića Paperino i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin, a nakon njih Tedy Lion band.
U isto vrijeme sutra će se kazališnoj dvorani u Pučkom otvorenom učilištu Poreč odigrati hit komedija Casabianca Maria Lipovšeka Battifiace i Irene Grdinić, dok će se u Gradskoj knjižnici održati radionica izrade ukrasnog veza za odrasle Dugo u noć, u zimsku gluhu noć…

Bogat program je i u četvrtak, kada će se na Adventu održati proslava 70 godina Valamar Riviere uz koncert Nine Badrić, Marka Tolje, grupe Cambi i Techno VIkingse te popularni, ovoga puta zimski, Bal princeza.

Uz Grad Poreč-Parenzo, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email