NEWS
VALAMAR-S-sezona

Započela druga faza izgradnje kanalizacijske mreže u Ladrovićima

Ladrovići 1 (002)
14.09.2021. 21:06; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Započela druga faza izgradnje kanalizacijske mreže u Ladrovićima

Početkom ovog tjedna započeli su radovi na izgradnji druge faze kanalizacijske mreže u naselju Ladrovići, nakon što je prva faza radova odrađena u lipnju ove godine te je ista  privremeno obustavljena zbog početka turističke sezone.

Investitor je komunalno društvo Odvodnja Poreč d.o.o, a vrijednost investicije iznosi 1.200.000 kuna.

Odvodnja Poreč d.o.o. kao investitor nastavlja sa intenzivnom izgradnjom kanalizacijskih mreža u naseljima na području grada Poreča-Parenzo, te je u prvoj polovici ove godine izgrađena  kanalizacijska mreža u naseljima Mičetići, Mihatovići, Stranići, Kadumi, Kosinožići, St.Vergotini, te u dijelu povijesne jezgre grada Poreča, ukupne vrijednosti od gotovo 1.000.000 kn.

U prošloj 2020. godini novo izgrađenom kanalizacijskom mrežom pokrivena su područja naselja Katun i St. Amoroso, izgrađen je dio podsustava Fuškulin i dio glavnog kolektora Kosinožići te izvršena dogradnja sekundarnih kolektora u naseljima Mali Maj, Gulići, Varvari, Molindrio – Hena, Vergotini te Nova Vas u ukupnoj vrijednosti investicije od  6.000.000 kn koja je djelom sufinancirano i od strane Hrvatskih voda u iznosu od 1.000.000 kn.

U sklopu radova u naselju Ladrovići, obuhvaćena je izgradnja gravitacijske mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda naselja u duljini od 943 metra, koju čini ukupno osam ogranaka kanalizacije profila 200 i 250 mm. Projektom je predviđena izrada 40 kućnih priključaka, direktno na kanalizacijsko okno pomoću PVC cijevi profila DN 160 mm. Sam način izvedbe kućnih priključaka i pozicije pojedinog okna na trasi kanalizacije definirati će se u vrijeme izgradnje sa korisnicima, pri čemu će se voditi računa o tome da se omogući što lakše priključenje što većeg broja korisnika.  Mreža naselja Ladrovići priključuje se na postojeći glavni kolektor Baderna- Žbandaj izgrađen uz županijsku prometnicu. U prvoj fazi radova prije početka ljetne sezone izvedeno je 185 m’ kanalizacijske mreže. 

Rok dovršetka radova predviđen je krajem studenog ove godine.

Mole se građani za strpljenje, dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima tim trasama cesta i u blizini gradilišta te na poštivanje privremene prometne regulacije.

Za sve informacije o stanju radova, možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na [email protected].

Odvodnja Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email