NEWS
LUTRIJA T

U sklopu Projekta Adri.SmArtFish u Vrsaru održana kulinarska manifestacija

241912568_4367095620036230_127940931682198488_n
14.09.2021. 20:43; ; Početna / Gospodarstvo / U sklopu Projekta Adri.SmArtFish u Vrsaru održana kulinarska manifestacija
Ribarska kulinarska manifestacija u svrhu promocije i valorizacije proizvoda malih priobalnih ribara u sklopu projekta Adri.SmArtFish održana je danas na gatu u Vrsaru.
Za kulinarski tris ove male putujuće karavane brinuo se nagrađivani Resident Chef Dean Gluhak uz pomoćnicu Željku.
 
Nizala su se naša tradicionalna jela poput ragua od plodova mora, rižot od tartufa u kombinaciji sa punjenim lignjama …
 
Na temelju aktivnosti projekta, u okviru provedbe biti će organizirane tri manifestacije, svaka u trajanju od jednoga dana, sa ciljem promocije i valorizacije proizvoda malog priobalnog ribolova.
Manifestacija je, osim u Vrsaru, održana i u Savudriji, a planirana je još i u Fažani. Cilj manifestacija je mogućnost razvoja kontakta ribara i kupaca, koji ima mogućnost stvoriti, odnosno razviti specifičan i dugoročno održiv odnos u sklopu kojega mali priobalni ribari dobivaju mogućnosti davanja informacija o izvornosti proizvoda kojeg prodaju. S druge strane, kupac može upoznati sektor malog priobalnog ribarstva te načine ulova ribe koji se primjenjuju. Dugoročni cilj manifestacija je skrenuti pozornost lokalnom stanovništvu na ribarske proizvode malih priobalnih ribara te im ukazati na prisutnost i dostupnost kvalitetnih proizvoda malih priobalnih ribara i njihovu vrijednost.
 
Radio Centar
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email