NEWS

Zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić otvorio 16. Olimpijski festival dječjih vrtića

Olimpijski festival dječjih vrtića (3)
10.05.2017. 12:00; ; Početna / Slider / Zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić otvorio 16. Olimpijski festival dječjih vrtića

Veselo je i živahno bilo jutros, 10. svibnja 2017., na atletskoj stazi i nogometnom igralištu stadiona SRC Veli Jože. Po 16. put zaredom organiziran je Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Poreča, na kojem sudjeluje sedam dječjih vrtića s ukupno 250 mališana.

Mali sportaši na Festivalu se upoznaju sa svim sastavnicama olimpijskih igara – mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, podizanjem olimpijske zastave, te sportskim nadmetanjem. Natječu se u malom nogometu, trče na 50 metara i u štafeti 4×25 metara, bacaju lopticu u dalj i skaču u dalj. 

Prilikom otvorenja, okupljene mališane, tete i roditelje pozdravio je zamjenik gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, koji je svima zaželio dobar provod tijekom Festivala na kojem su svi pobjednici.

– Danas je i Svjetski dan kretanja i u tom duhu želim naglasiti kako će Grad uvijek, sa Sportskom zajednicom, podržavati ovakve projekte, koji kroz igru i sport, naše najmlađe uče važnosti kretanja, ali i fair playa, rekao je Peršurić.

Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove se godine u svibnju diljem Hrvatske okuplja više od 15.000 mališana na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, a prijavljeno je ukupno 444 ekipa iz 47 gradova i općina. Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, je da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta. 

Više od 140.000 djece u proteklih 16 godina sudjelovalo je u ovoj manifestaciji. Većina njih upravo je na Festivalu prvi put u životu sudjelovala u nekom sportskom natjecanju, a neki od njih su se zasigurno nakon tog iskustva nastavili baviti sportom te će možda jednoga dana biti olimpijci. 

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email