NEWS
Best of Poreč

Zamjenica gradonačelnika održala prijem za najboljeg istarskog i porečkog maturanta

IMG_8094
29.08.2016. 23:04; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Zamjenica gradonačelnika održala prijem za najboljeg istarskog i porečkog maturanta

Mate Gašparini, donedavni učenik opće gimnazije Srednje škole Mate Balote Poreč, jedan od trideset najboljih maturanata u Hrvatskoj, te najbolji istarski i porečki maturant. Mate je svojim izvanrednim uspjesima tijekom cijelog školovanja, te odličnim uspjehom na državnoj maturi na najbolji način predstavio svoju školu, ali i Poreč i Poreštinu, zbog čega mu je u znak zahvalnosti i uz čestitke organiziran prijem u petak, 26. kolovoza 2016., gradskoj palači u Poreču.

Zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović nije skrivala  zadovoljstvo što je upravo porečka Srednja škola Mate Balote iznjedrila najboljeg maturanta Istre, koji je, sa 100 postotnim uspjehom, riješio matematiku na  A razini, a hrvatski jezik s 92 te engleski jezik s 93 posto riješenosti na državnoj maturi.

– Hvala ti što si na najbolji mogući način predstavio svoju školu i svoj kraj, pa i cijelu Istru, kao najbolji maturant generacije. Nije slučajnost da ova škola svake godine ostvaruje sve bolje rezultate, kako na državnoj maturi, tako i na natjecanjima, zahvaljujući dobrim profesorima i mentorima, zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Uz Matu, koji je tijekom svojeg školovanja sudjelovao na državnim natjecanjima iz matematike, biologije te je osvojio i 2. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, na prijemu u gradskoj palači sudjelovali su i ravnatelj SŠ Mate Balote Poreč Krešimir Bronić te profesorice-mentorice, Branka Temimović iz hrvatskoj jezika i Đurđa Bonaca iz matematike.

– Mate je poslušao svaki savjet svojih profesora te je rastao iz godine u godinu pred našim očima, redovno je dolazio popodne i vikendom na dodatne sate kako bi se što bolje pripremio, te smo danas doista iznimno ponosni na njega, zaključile su profesorice, dodavši kako je, uz Matu, još je osam učenika SŠ Mate Balote u jedan posto najboljih maturanata u Hrvatskoj.

Mate je, u svom je skromnom stilu zahvalio svojoj obitelji, profesorima i prijateljima na svoj podršci, kao i Gradu Poreču što je organizirao ovaj prijem, koji je zaključen uz fotografiranje i uručenje poklona budućem studentu.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani