NEWS
Laguna Ironman 800

Poziv roditeljima – su/financiranje kupnje udžbenika učenicima iz obitelji u socijalnoj potrebi

29.08.2016. 23:22; ; Početna / Obavijesti / Poziv roditeljima – su/financiranje kupnje udžbenika učenicima iz obitelji u socijalnoj potrebi

U Proračunu Grada Poreča-Parenzo za ovu godinu planirana su sredstva u iznosu od 25.000 kuna za su/financiranje kupnje udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola iz obitelji u socijalnoj potrebi za školsku 2016./2017. godinu.

Pravo na su/financiranje ostvaruju:

–          učenici članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade, u iznosu od 50 % od ukupnog iznosa cijene potrebnih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za obavezne nastavne predmete,

–          učenici iz obitelji koje temeljem rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb ostvaruju pravo na: doplatak za pomoć i njegu, osobnu invalidninu, status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja, u iznosu od 100% od ukupnog iznosa cijene potrebnih udžbenika za obavezne nastavne predmete,

–          učenici iz obitelji koje udovoljavaju uvjetu prihoda u iznosu od 1.000,00 kuna po članu obitelju, u iznosu od 100% od ukupnog iznosa cijene potrebnih udžbenika za obavezne nastavne predmete.

Učenici, roditelji  i članovi kućanstva odnosno obitelji moraju imati prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo.

Naknade za su/financiranje troškova kupnje udžbenika isplaćivat će se roditeljima učenika na njihove transakcijske račune, nakon provedenog postupka utvrđivanja ispunjavanja uvjeta.

Pozivaju se roditelji učenika koji ispunjavaju gore navedene uvjete da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na su/financiranje troškova kupnje udžbenika u Prijamnu kancelariju Grada Poreča-Parenzo (pisarnicu) na adresi  Obala maršala Tita 5, osobno ili putem pošte.

Informacije se mogu dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu na adresi Obala maršala Tita 4, kod djelatnice Manuele Krepčić (ured broj 8) ili na telefon 451-099.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email