NEWS

Zajedničkom suradnjom Župe i Grada Poreča izvršeni radovi na sanaciji crkve u Fuškulinu, Mugebi i Dračevcu

Fuškulin
10.08.2023. 14:01; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Zajedničkom suradnjom Župe i Grada Poreča izvršeni radovi na sanaciji crkve u Fuškulinu, Mugebi i Dračevcu

Župa svetog Roka u Fuškulinu i Grad Poreč- Parenzo zadnjih su nekoliko godina zajedničkom suradnjom dogovorili i izvršili obnovu i sanacije na tri crkve u ovoj župi.

Tako je prije nekoliko godina obnovljena stolarija – ulazna vrata i prozori, te sanirano krovište na crkvi u Dračevcu. Nakon toga, obnovljena je i stolarija, odnosno postavljena nova ulazna vrata i sanirano krovište na crkvi u Mugebi. Radovi su izvršeni i na župnoj crkvi svetog Roka u Fuškulinu – obnovljena je stolarija, prozori i vrata. Ove godine, također na crkvi u Fuškulinu, izvršeni su i građevinski radovi na sanaciji zvonika, sanirano stepenište i u potpunosti očišćen zvonik ove crkve.

Ukupno je tako kroz zadnjih nekoliko proračunskih godina Grad Poreč-Parenzo u obnove svih sakralnih objekata na području župe Fuškulin investirao nešto više od 12 tisuća eura (oko 91 tisuću kuna) iz sredstava spomeničke rente.

 Svi su radovi dogovoreni prema potrebama mještana i u suradnji s Mjesnim odborom Fuškulin i župnikom Ivanom Butkovićem, za očuvanje objekata, te ugodniji boravak župljana i gostiju tijekom misa i vjerskih svečanosti. Jedna od njih bit će upravo i svečana misa za blagdan zaštitnika Sv. Roka kojeg će Fuškulin proslaviti u srijedu 16. kolovoza 2023. u 18.00 sati.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email