Zahuktava se gradnja nove porečke osnovne škole i dvorane

1_GO03409725
07.06.2017. 08:15; Učitavanja: 500; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Zahuktava se gradnja nove porečke osnovne škole i dvorane

Ovih dana gradnja osnovne škole i dvorane na Finidi ne samo da je za započela, već su se radovi i zahuktali, pa svi oni koji su u predizborno vrijeme podbadali kada će se postaviti kamen temeljac, prema viđenome na terenu, mogu slobodno predahnuti. Zbilo se to već prije mjesec dana a da nitko nije ni znao. Kamen nije postavljen u klasičnome smislu, rekao nam je novoizabrani gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, jer to nikada na ovome području nije niti rađeno.

– Samo smo započeli s radovima i to već od sama potpisa ugovora s izvođačima, i to je to. Oni sad teku prema planu i nadam se da neće biti problema rekao je Peršurić, naglasivši da konkretan projekt i realno provedivi program žele u cijelosti realizirati što prije. Nepotrebno je i spominjati zašto. Sve skupa previše se odužilo.  

Da podsjetimo, lokacija za smještaj škole i dvorane nalazi se u zoni Finida, točnije između područja stambenog naselja Čimižin na jugu i Finide na sjeveru bio je zacrtan odavno. Gradnja je obećavana godinama, točnije od 2011. do 2017. i to u više navrata, a u realizaciju se krenulo tek ove godine, s obzirom da su se posložili svi uvjeti za kreditiranje. Parcela obuhvaćena projektom ima površinu od 41 tisuće četvornih metara, gdje Grad ima pravo građenja koje je dobio od Republike Hrvatske. Ukupna neto korisna površina izgrađene škole bit će 4.700, a dvorane 2.660 četvornih metra. Škola je namijenjena za 600 učenika, a sastojat će se od 20 učionica, od kojih osam za razredne i dvanaest za predmetne nastave, potom od specijaliziranih kabineta, čitaonice, učionice za produženi boravak, višenamjenskog prostora, kuhinje i blagovaonice, te prostora za vanjsku namjenu. Dvorana će pak biti trodijelna i imati glavni dio s tri košarkaška terena, šest svlačionica i tri kabineta za nastavnike. Na katu će biti izgrađene tribine za 328 gledatelja i biti povezana sa školom toplom vezom kroz podrum gdje je predviđen i zaseban ulaz za vanjske korisnike.

(Napisao i snimio Ivan GRGAT, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email