NEWS
Ljekarna

Zahtjev istarskog Stožera za odgodu dopuštanja rada kladionica u županiji

Stožer civilne zaštite Istarske županije
foto: Regional
12.02.2021. 22:44; ; Početna / Obavijesti / Zahtjev istarskog Stožera za odgodu dopuštanja rada kladionica u županiji

Istarski Stožer civilne zaštite poslao je u petak zahtjev Nacionalnom Stožeru za odgodu primjene Odluke o dopuštenju rada kladionica, kladomata, automat-klubova i casina, uz poštivanje epidemioloških mjera, na području Istarske županije na razdoblje od 14 dana.

Kako navode iz Stožera CZ Istarske županije, taj je zahtjev Nacionalnom stožeru upućen nakon konzultacije s istarskim županom i gradonačelnicima, a temeljem Odluka županijskog Stožera CZ o postepenom opuštanju mjera na području županije.

Cilj provedbe ovog zahtjeva županijskog Stožera je očuvanje trenutno stabilne epidemiološke situacije i planiranog otvaranja školskog sustava u sljedećem razdoblju u Istarskoj županiji, te istovremeno izbjegavanja povećanja rizika koji je povezan s nepovoljnom epidemiološkom situacijom u okruženju i pojavom novih sojeva koronavirusa. 

“U ovom slučaju radi se o tehničkom pitanju, jer županije mogu same predložiti zaoštravanje pojedinih mjera”, poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Potvrdio je da će se predstavnici županijskog Stožera u utorak sastati s istarskim ugostiteljima vezano za pitanje olakšavanja mjera.  

(Hina)

Print Friendly, PDF & Email