NEWS

Zaboravljeni cvjetni korzo 2008?

04.05.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Zaboravljeni cvjetni korzo 2008?
309147.jpg

Djeca iz dječjih vrtića, gradskih i privatnih, pripremila su se za "Cvjetni korzo": tradicionalnu prigodnu dječju svečanost, kako je zapisano u Programu koji je tiskao Grad ( na letku i plakatu ). Mjesto događanja je po programu Trg Slobode, početak 10 sati. No novinarima koji godinama prate ovakve manifestacije već samo čitanje programa za porečko slavljeničko prijepodne, tiskana satnica, izgledala je "prenatrpana": u 10 sati Cvjetni korzo, u 10,15 sati Polaganje vijenaca na spomenik palim borcima NOR-a Poreštine, te u 10,30 sati Predstavljanje uređenja nove Sakristije i restauratorskih radova.
Prvu fotografiju smo snimili u 9 sati, trg se još sušio od jutarnje kiše, a radnici "Usluge" su čistili smeće.
Točno u 10 snimili smo drugu fotografiju , Trg je bio prazan, pričekali smo desetak minuta i krenuli ka parku uz Gradsku palaču, na polaganje vijenaca – slična situacija, cisterna i radnici "Usluge" peru nogostup, jer je pauk uklonio vozila, a samo sat ranije kompletan nogostup je bio uparkiran. Vijenci su položeni i delegacija grada je pješice pohitala ka Eufrazijevoj bazilici, na narednu protokolarnu obvezu.
U Dekumanovj ulici sreli smo prve grupe vrtićke djece u maštovitim kostimima.  Nakon programa u Eufrazijani vratili smo se na trg, a tamo su se igrala djeca iz vrtića "Cipelići", a kasnije stižu i druge grupice djece.
Što se dogodilo ?
Pošto je jutro otpočelo kišom, iznajmljivač razglasa je odbio postaviti razglas na pozornicu. Koju pozornicu ? Na pozornicu kod ex Gradske kavane, koja je tamo još od Cvjetnog vikenda, koji je zbog kiše održan u "Velom Joži".
U programu piše Trg Slobode, a pozornica je na rivi koju dotiče Narodni trg. Djeca i tete su u povorci iz svojih vrtića prošetali do pozornice, te tetama i roditeljima pokazale dio svojih programa i tu je The End.
Grad Poreč, posebno mladi su već navikli da građani i njihova djeca zabavljaju sami sebe, no na Dan Grada trebalo je barem odglumiti pozornost i zainteresiranost. Na domjenku nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Poreča, nitko nije nedostajao. Vjerujte mi na riječ , djeca su ljepša, veselija i bila su bolje odjevena od "elite".

R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email