NEWS
Ljeto u Funtani

Za turiste u Hrvatskoj po simboličnim cijenama osigurano više od milijun antigenskih testova

antigenski
21.07.2021. 10:51; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Za turiste u Hrvatskoj po simboličnim cijenama osigurano više od milijun antigenskih testova

Ministarstvo turizma i sporta osiguralo je distribuciju milijun i 81.000 antigenskih testova u regionalne zavode za javno zdravstvo diljem Hrvatske koji su dostupni za domaće i strane turiste.

Povoljniji antigenski testovi bit će dostupni za turiste koji su boravili barem tri noći u komercijalnom smještaju, a za navedenu mjeru Ministarstvo turizma i sporta osiguralo je 20 milijuna kuna. Turistima koji će iskoristiti ovu mogućnost naplaćivat će se samo trošak obrade testa, a konačnu cijenu određivat će županijski zavodi za javno zdravstvo.

Ministarstvo turizma i sporta apeliralo da cijena bude ujednačena u svim županijama te da se naplaćuje minimalni procijenjeni trošak koji ne bi trebao iznositi više od 75 kuna (oko 10 eura).

„U ovom trenutku u Hrvatskoj boravi više od 700.000 turista, a pred nama je razdoblje u kojem možemo očekivati i još veći broj turista. Situacija u nama konkurentnim destinacijama nije povoljna i to nam svima mora biti upozorenje da nastavimo biti odgovorni. Sljedeći tjedni ključni su za ovu turističku godinu, ne samo zato što očekujemo najveći broj turista i najveću potrošnju, već i zbog toga što ćemo stvoriti preduvjete i za dobre rezultate u jesenskom dijelu turističke godine, što nam svima mora biti cilj, ako održimo epidemiološku situaciju povoljnom“, rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email