NEWS
VALAMAR-S-sezona

XXVI.dodjela Nagrade Laurus nobilis

2022-05-03_08h54_02
03.05.2022. 08:55; ; Početna / Kultura / XXVI.dodjela Nagrade Laurus nobilis

Gradska knjižnica Poreč ove će godine po dvadeset i šesti put dodijeliti literarnu Nagradu Laurus nobilis. Riječ je o nagradi za koju porečka knjižnica svake godine raspisuje natječaj za izvorno prozno djelo u vidu kratke priče, humoreske, kozerije, pjesme u prozi, putopisa, biografskog zapisa, eseja, i to na hrvatskom i/ili talijanskom jeziku te na čakavskom dijalektu za učenike osnovnih i srednjih škola Poreštine.

Osim osvajanja nagrade – novčanog bona za kupnju knjiga te trodnevnog putovanja u Zabok, poticaj mladim autorima tiskanje je njihovih tekstova u knjizi PoZiCa, zbirci najboljih literarnih ostvarenja kojom još od 1995. godine tri prijateljska grada, Poreč, Zabok i Crikvenica stvaraju neraskidive kulturne veze.

Tko je pronašao svoje mjesto u PoZiCi i koje je radove prosudbeni odbor proglasio najboljima, saznat ćemo na svečanoj dodjeli nagrada i pohvala u petak, 6. svibnja 2022. godine u 19 sati u Istarskoj sabornici.

Zahvaljujemo svim učenicima/ama koji su se odazvali na natječaj te školama, mentorima/cama, knjižničarima/kama i ravnateljima/cama koji potiču učenike na pisano stvaralaštvo i zajedno s nama ulažu napore u očuvanje prijateljske tradicije Poreča, Zaboka i Crikvenice. Kad se osvrnemo na sve ove minule godine i na stotine tiskanih radova djece, možemo uistinu govoriti o izgrađenim mostovima prijateljstva koji ostaju trajnim zalogom za sve nove naraštaje.

Podržite svojim dolaskom ovogodišnje dobitnike!

 

Gradska knjižnica Poreč

Print Friendly, PDF & Email