Ljekarna

WKF aktivnosti u Poreču okupljaju više od 1700 mladih karatista

porec 4
15.06.2022. 23:01; ; Početna / Sport i rekreacija / WKF aktivnosti u Poreču okupljaju više od 1700 mladih karatista

Od 25. lipnja do 3. srpnja ove godine Poreč postaje centar karate sporta. Svjetska karate federacija (WKF) s potpunim je povjerenjem Hrvatskom karate savezu prepustila domaćinstvo tri svjetska karate događaja za mlade – WKF Trening kamp za mlade (WKF Youth Training Camp), WKF Kup (WKF Cup) i WKF Ligu za mlade (WKF Youth League). Dosad je prijavljeno više od 1700 sudionika iz 50 zemalja čime se Istarska županija ponovno dokazuje kao popularno karate sjedište, nakon što je Umag 2019. godine ugostio WKF Trening kamp za mlade i Ligu za mlade, a događaji su zbog velike zainteresiranosti 2019. godine preseljeni u Poreč.   

Četrnaesti WKF Kamp za mlade vraća se u Poreč s vrhunskim karate instruktorima. Karatisti od 10 do 20 godina starosti trenirat će pod vodstvom višestrukog osvajača medalja sa svjetskih i europskih prvenstava Španjolca Ivana Leala, trostrukog svjetskog prvaka u borba do 60 kilograma Brazilca Douglasa Brosea te brončane u katama sa Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine Talijanke Viviane Bottaro. WKF Kup obuhvatit će turnir u karateu mladih do 12 godina starosti i turnir mladih do 21 godine.

Trening kamp i Kup najmasovniji su karate događaj u godini za mlade iz cijelog svijeta. Liga za mlade, kao nastavak Karate-1 Premier Lige, platforma je za razvoj mladih i njihov napredak u sportu. Događaj u Poreču treći je ove vrste u 2022. godini, prvi je bio meksički Acapulco, zatim Limassol na Cipru, a nakon Poreča posljednje izdanje ove godine bit će održano u talijanskoj Veneciji. 

WKF Trening kamp za mlade u Sportskoj dvorani InterSport kreće 27., a završava 29. lipnja nakon čega slijedi WKF Kup, dok će Sportska dvorana Žatika turnir WKF Lige za mlade ugostiti od 1. do 3. srpnja. Ulaz na WKF Ligu za mlade je slobodan za sve zainteresirane posjetitelje.   

Ljubitelji karatea sve informacije o WKF aktivnostima u Poreču, fotografije i detalje moći će pronaći na mrežnoj stranici Hrvatskog karate saveza te putem službene Facebook stranice i Instagram profila.

 

 

Izvor: Hrvatski karate savez  

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email