NEWS

Wellcome to Croatia, beutiful country!

23.04.2008. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Wellcome to Croatia, beutiful country!
926normal_istarske_stare_.jpg

Portal napominje kako su za dvije trećine ulaganja u vile na Jadranu zaslužni stranci, a sav novac završio je u hrvatskom proračunu, preko građevinara, arhitekata i sličnih.

Za ogorčenje je kriva administracija i raznorazne dozvole koje stranci moraju ispuniti da bi se mogli baviti turizmom u Hrvatskoj. Konkretan slučaj tiče se luksuznih vila u unutrašnjosti Istre za koje je autor članka navodno dozvole čekao više od tri godine.

"To je najveća mana hrvatskog turizma", navodi se u članku.

Čini se da su stranci shvatili i kako funkcioniraju zakoni u Hrvatskoj jer se pitaju kako je moguće da se zakoni promjene preko noći, a da pritom nitko o tome nije obaviješten.

"Imao sam već zakupljenu cijelu sezonu 2008. kada sam saznao da trebam dozvolu za rad", požalio se investitor.

Koliki je gubitak do tada pretrpio vrlo je lako izračunati, a pomoć je tražio od čak tri ministarstva. Očito bez uspjeha, jer njegove muke još nisu gotove, a ulagaču je čini se najveća frustracija što ni od jednog ministarstva nije dobio konktrtan odgovor.

No, čuđenje izaziva i nezainteresiranost Hrvatske za razvijanje ekskluzivnog turizma, za koji, prema mišljenju dotičnog ulagača očigledno još nije došlo vrijeme. „Hrvatska je još uvijek na komunističkom mentalnom sklopu", zaključio je ulagač upozoravajući potencijalne ulagače kako je vrlo vjerovatno da će izgubiti novac ako ga ulože u hrvatski turizam.

Wellcome to Croatia, beutiful country! (Business.hr)

Print Friendly, PDF & Email