NEWS

Vrtić i jaslice u Novoj Vasi početkom 2025. godine – u pet godina na području Poreštine pet novih vrtića

2
12.04.2024. 13:13; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Vrtić i jaslice u Novoj Vasi početkom 2025. godine – u pet godina na području Poreštine pet novih vrtića

U središtu porečke Nove Vasi, unutar buduće zone društvenih djelatnosti ukupne veličine cca 3,5 hektara, a koja će sadržavati dječji vrtić i jaslice te osnovnu školu i sportsku dvoranu, u tijeku je izgradnja dječjeg vrtića i jaslica. 

Ovo je prvi korak u realizaciji zone društvenih djelatnosti najvećeg porečkog mjesnog odbora Nova Vas.
Gradi se objekt za ukupno osam jasličkih i vrtićkih skupina, oko 150 djece. Radove je danas obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicima, pročelnicom za društvene djelatnosti Tihanom Mikulčić i pročelnikom za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damirom Hrvatinom, te voditeljicom odsjeka Nadiom Štifanić Dobrilović. Kako je istaknuto prilikom obilaska, poštuje se dinamički plan, vrše se armirano-betonski radovi, a plan za otvorenje je početak 2025. godine.

Paralelno s izgradnjom vrtića u Novoj Vasi, napreduje i izgradnja vrtića i jaslica u drugom porečkom naselju – Varvarima. Tamo su u tijeku radovi na ploči iznad prizemlja, sukladnom dinamičkom planu, te se očekuje postavljanje objekta pod krov do početka srpnja.

Uređenjem triju novih prostora za vrtiće i jasličke skupine u postojeći objektima, te Izgradnjom vrtića u Varvarima i u Novoj Vasi, do početka 2025. godine stvorit će se 300 novih mjesta u porečkim vrtićima i jaslicama, pa će Poreč u razdoblju od 5 godina izgraditi 5 novih vrtića.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email