VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Vrtić 101 Dalmatinac i ove godine organizira Malu školu plivanja

24.07.2015. 18:29; ; Početna / Novosti / Vrtić 101 Dalmatinac i ove godine organizira Malu školu plivanja
skola-plivanja-101dalmatinac2

Već drugu godinu zaredom održava se mala škola plivanja u samostalnoj organizaciji dječjeg vrtića „101 dalmatinac“, u trajanju od tri tjedna. U malu školu plivanja su uključena djeca predškolskog uzrasta, polaznici našeg vrtića. Djeca su dane provodila kupajući se, pjevajući, gradeći kule od pjeska, igrajući različite slobodne, kao i natjecateljske, igre vodom te učeći plivati.

Svaki dan je počinjao jutarnjim razgibavanjem i hodanjem po kamenčićima. Nakon toga bismo u plićaku usvajali osnovne vježbe tipične za početak svake obuke neplivača (umivanje vodom; puhanjem mjehurića u vodi ustima, nosom, zatim cijela glava pod vodom; ležanje na trbuhu lupajući nogama o površinu mora, zatim ponavljanje istoga ležeći na leđima; te sami počeci plivanja uz pomoć plivačkih crvića). Nakon jutarnjeg kupanja uslijedio bi fini i ukusan ručak, popodnevni odmor, različite slobodne igre te popodnevno kupanje.

Između ostalog bili smo i u posjetu porečkom Aquariumu gdje smo vidjeli raznovrsne ribe i rakove, vozili smo se vlakićem do Plave i Zelene lagune kako bismo se okupali i na ostalim plažama te smo bili u Lanterni okušati se u slobodnom penjanju na umjetnoj stijeni.  A koliko sladoleda smo pojeli?! E, o tome ne smijemo ni pričati.

Djeca, kao i sami roditelji, pokazali su veliko zadovoljstvo viđenim, odrađenim i učinjenim, a nama je to najveća nagrada koju možemo dobiti. Svakodnevno zanimanje ostalih roditelja nam daje dodatnu motivaciju da slijedeće godine budemo još bolji.

I na kraju, s ponosom možemo reći kao su svi naši polaznici uspješno usvojili osnove plivanja te su svi, završetkom naše „Male škole plivanja“, samostalno proplivali.

J.N.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email