NEWS

Vrsar: Turistički Vrsar ima se čime ponositi

29.09.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Vrsar: Turistički Vrsar ima se čime ponositi
914TZ-Vrsar.jpg

U povodu osvajanja značajnih turističkih odličja konferenciju za novinare održao je jučer direktor vrsarske Turističke zajednice Slaven Brajković.

– Već nekoliko godina Vrsar je na vrhu među nagrađivanim turističkim mjestima, i u akciji Turistički cvijet i u Plavom cvijetu. Drugi put ove godine osvojili smo prestižan Turistički cvijet u kategoriji najboljeg turističkog obalnog mjesta, a dobili smo i nagradu za najbolju uređenost i ekologiju, to je posebna i jedina nagrada u sklopu akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku, koju zajedno organiziraju Hrvatska televizija i Hrvatska gospodarska komora, naglasio je Brajković.

Najnovije odličje, koje su dobili nedavno u Opatiji, smatraju priznanjem za rad na poboljšanju uvjeta boravka turista u mjestu, što rade zajedno s Općinom. Brajković smatra da je to najbolji i najpametniji način povrata novca onima koji ga daju – turistima.

– Dodajmo tomu investicijska ulaganja Maistre i Riviera holdinga, pa sva ona privatnih obrtnika i poduzetnika te iznajmljivača, kao i odličan rad domaćeg komunalnog poduzeća Montraker, stoga ova priča nije ni mogla drugačije završiti. Mogu ustvrditi da Vrsar danas predstavlja jednu od najkvalitetnijih destinacija ne samo u Istri, već i u cijeloj Hrvatskoj, zaključio je Brajković.

Uskoro očekuju još jedno vrijedno priznanje, a to je drugo mjesto osvojeno u Plavom cvijetu, zajedničkoj akciji Hrvatske turističke zajednice i turističkih novinara, što će se zajedno s ostalim nagradama dodjeljivati koncem listopada u Cavtatu.

– Turistički Vrsar ima se čime ponositi, ali dobivene nagrade uvijek ostaju i kao velika obveza da se utvrđena razina kvalitete sačuva, što je mnogo teže nego doći do nje. No da bi se to postiglo, potrebno je da funkcionira trokut »turistička zajednica – lokalna samouprava – turističko gospodarstvo«. Ako postoji stalna i kvalitetna veza između tih triju subjekata, uspjeh je neminovan, što potvrđuje naš primjer, rekao je jučer direktor TZ-a Vrsara Slaven Brajković.

V. Md., Glas Istre, 29.09.2005.godine

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email