NEWS

Vrsar: Trese li se stolica direktoru TZ-a?

10.08.2006. 00:00; Učitavanja: 71; Početna / Novosti / Okolne općine / Vrsar: Trese li se stolica direktoru TZ-a?
96GO150387.jpg

Novonastala situacija oko izdvajanja Funtane iz vrsarske općine ostavila je traga i na atmosferu u još uvijek zajedničkom Općinskom vijeću. U novom sazivu relativno mirni odnosi pozicije i opozicije poprimili su na posljednjem aktualnom satu drukčiji ton. Oporbenjak Tomislav Barišić (HDZ), inače donedavni predsjednik sada već raspuštenog Inicijativnog odbora za osnivanje Općine Funtana, upitao je vladajuće jesu li počeli agitirati kako bi smijenili direktora funtanjanske Turističke zajednice, također člana spomenutog odbora, i postavili »svog« kandidata.

Predsjednik Općinskog vijeća Marin Tonković (IDS), ujedno i predsjednik Turističkog vijeća Funtane, odvratio je da nema nikakve agitacije – sadašnjem direktoru istekao je mandat, na raspisani natječaj već su stigle prijave te će direktora odabrati Vijeće TZ-a. Na to je Barišić upitao slijedi li isto i direktoru vrsarske Turističke zajednice, a Tonković je odgovorio da će o raspisivanju tog natječaja odlučiti Vijeće toga TZ-a, a ukoliko netko misli da je oštećen, treba se žaliti. Općinski načelnik Franko Štifanić kazao je da se »uvijek može razgovarati, i službeno i neslužbeno, ako netko nije zadovoljan«.

Istog je vijećnika, »zbog svakakvih priča koje kruže Vrsarom« zanimalo koji posao radi Armido Gerometta, predsjednik vrsarske podružnice IDS-a, za koju plaću i s kojom spremom.

– Gospodin Gerometta je član Uprave komunalnog poduzeća Montraker, kamo ga je imenovao Nadzorni odbor. Uvjeti za obavljanje te funkcije nisu nigdje propisani, on taj posao radi kao i svi ljudi zaposleni u upravama trgovačkih društava. Ostale podatke ne znam napamet, odgovorio je načelnik te ih je Barišić zatražio napismeno. Zamolio je i da se u prijelaznom razdoblju, do formiranja samostalne općine, ne prodaju nekretnine s područja Funtane te mu je rečeno da takvo što nije ni bilo planirano.

– Već osam puta dobivam isti odgovor! Nije vas briga za male poduzetnike, rekao je ljutito Adriano Ukušić (HDZ) nakon što je na pitanje kako teče subvencioniranje kamata poduzetnicima, Štifanić odgovorio da je Poglavarstvo imenovalo radnu grupu koja se time bavi te su ugovori spremni za potpisivanje. Zbog govorenja mimo poslovnika Ukušić je zaradio opomenu, da bi mu potom Tonković oduzeo i riječ poručivši mu neka poštuje instituciju načelnika.

– Ne možete mi oduzeti riječ, ustrajao je Ukušić, a Štifanić ga je pozvao da dođe u općinsku upravu i sam pregleda ugovore. Isti je vijećnik sugerirao uređenje ulaza u more za osobe s invaliditetom.

Marija Liović (HDZ) upozorila je da još nisu postavljene najavljene ploče s imenima ulica, kao i da se ništa ne čini radi uređenja bočnih izlaza na glavnu cestu. Na njeno pitanje kada će početi uređenje škole u Funtani, za što je predviđeno 400 tisuća kuna, općinski pročelnik Slobodan Vugrinec kazao je da je tamo trebao biti vrtić.

– Pitanje je da li je sada svrsishodno uređivati vrtić, kad buduća općina Funtana nema drugih prostorija za smještanje uprave, rekao je Vugrinec. Na to je Barišić spočitnuo vladajućima da su pred osam godina propustili otkupiti ponuđen im dio kaštela u Funtani, gdje bi se sada smjestila uprava. Štifanić je odvratio da taj prilično skučeni prostor tada nije otkupljen zbog neriješenih vlasničkih pitanja, ali i niskog iznosa na koji su ga procijenili vještaci i kojeg se Općina morala držati, pa ga je kupio privatni kupac koji je ponudio više. Franku Matukini, kojem se jedna građanka žalila na buku uslijed građevinskih radova u Orlandovoj ulici, odgovoreno je da su radovi obustavljeni nakon što su komunalni redari izašli na teren.

 

Piše: M. DODIĆ

Print Friendly, PDF & Email