NEWS
valfresco

Vrsar: Tonkovića privremeno mijenja Gerometta

11.12.2006. 00:00; Učitavanja: 136; Početna / Novosti / Okolne općine / Vrsar: Tonkovića privremeno mijenja Gerometta

Sjednicom Općinskog vijeća održanom u subotu posljednji je put predsjedavao Marin Tonković. Osim toga, posljednji su put kao vijećnici u ovoj općini odlučivali Tomislav Barišić i Marija Liović (HDZ), te Ana Milohanović (IDS), a SDP-ovac Branimir Žiković neće više biti član vrsarskog poglavarstva. Razlog je osnivanje Općine Funtana i današnja konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća.

Na kraju subotnje sjednice vrsarskog vijeća spomenuti su vijećnici potpisali ostavke, pa će neki od njih, koji su bili na izbornim listama u Funtani 12. listopada, danas postati vijećnici u novoj općini. Na prvoj sljedećoj sjednici vrsarskog vijeća prisegnut će četiri nova vijećnika, po dva s HDZ-ove i IDS-ove liste, a nakon toga birat će novog predsjednika vijeća.

Funtanjan Tonković tu je dužnost obavljao u nekoliko mandata, a u funtanjanskom vijeću IDS-ovci će biti oporba, jer su nakon izbora nezavisni Tomislava Čoge i HDZ potpisali koalicijski sporazum i zajedno će obnašati vlast u novoj općini.

Zanimljivo je da HDZ-ova izborna lista za Općinu Vrsar iz prošle godine ostaje prilično krnja, jer je od 15 tadašnjih kandidata njih čak devet Funtanjana, a šest Vrsarana. HDZ u vrsarsko vijeće daje četiri vijećnika. IDS-u je manje gusto, jer su od 15 kandidata na listi prošle godine imali pet Funtanjana, a stranka u vijeće daje sedam članova.

Danas u 16 sati u galeriji Zgor murve konstituirat će se Općinsko vijeće Funtane, nakon čega slijede misa i zakuska u župnoj dvorani.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email