NEWS
valfresco

Tar: Bernaca dao ostavku zbog loših izbornih rezultata

11.12.2006. 00:00; Učitavanja: 76; Početna / Novosti / Okolne općine / Tar: Bernaca dao ostavku zbog loših izbornih rezultata
281GO168617.jpg

 »Nismo prešli izborni prag na izborima za Općinsko vijeće, premda smo ranije u Taru i Vabrigi imali jako dobre rezultate. Mislim da je razlog to što je bilo čak sedam lista. Većina od 66 kandidata s drugih lista bili su mladi ljudi pa, premda na ovom području imamo oko 250 umirovljenika, vjerujem da su stariji glasali za sinove i unuke, a ne za nas. Očito smo i mi učinili neke greške, možda smo trebali koalirati prije izbora, ali to je prošlo, a zbog takvog izbornog rezultata dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika podružnice«, rekao je Martin Bernaca izvještavajući o radu podružnice Hrvatske stranke umirovljenika proteklog tjedna.

Njeni članovi su se okupili da bi Skupština donijela odluku o gašenju podružnice porečke organizacije HSU-a i osnovala vlastitu općinsku organizaciju. Prije toga je saborski zastupnik ove stranke Silvano Hrelja zahvalio posebno Bernaci na dosadašnjem radu.

– Sada mogu reći hvala Bernaci, koji je prije tri godine stvorio u Taru i Poreču atmosferu za novu stranku i angažirao se u formiranju stranačke organizacije. Pogreške se događaju, ali izbori su iza nas, idemo naprijed, rekao je Hrelja. Napomenuo je da su zastupnici HSU-a uspjeli dogovoriti isplatu božićnica iz državnog proračuna za sve umirovljenike i to po principu da oni s najmanjim mirovinama dobiju najveće božićnice.

On je uz to rekao da su s Vladom uspjeli dogovoriti obeštećenje korisnika obiteljske mirovine, odnosno isplatu 1,3 milijarde kuna iz proračuna za 43 tisuće korisnika. »Ostaje još dogovoriti usklađenje mirovina za nove umirovljenike jer oni koji su ove godine išli u mirovinu primaju tek 28 posto prosječne plaće, dok stariji umirovljenici sada imaju oko 41 posto, i to je veliki problem«, rekao je Hrelja.

Kako smo već izvijestili, u petak je osnovana Općinska organizacija HSU-a Tara-Vabrige, a za prvu predsjednicu u dvogodišnjem mandatu izabrana je većinom glasova Anamarija Radojković, dok će joj Sergio Krebel i Martin Bernaca biti zamjenici.

S. Matejčić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email