NEWS
Max 180920 S

Vrsar: Rasprava o novoj regulaciji prometa

21.06.2006. 00:00; Učitavanja: 45; Početna / Novosti / Okolne općine / Vrsar: Rasprava o novoj regulaciji prometa

Osnovni financijski plan za ovu godinu povećava se za 12,7 posto, pa će umjesto 28,336 iznositi 31,930 milijuna kuna. Kako je uvodno rekao načelnik Franko Štifanić, izmjene su bile potrebne da bi se dopunile neke već riješene stavke, najveća se razlika odnosi na sanaciju deponija Košambra, a do konca godine očekuje se još jedan rebalans. Inače, udio Općine Vrsar u glavnici za sanaciju glavnog porečkog odlagališta otpada rebalansom je povećan s planiranih 750 tisuća na 1,474 milijuna kuna. Vijećnici su usvojili i projekcije proračuna za razdoblje do 2008. godine.

Izmjenama su utvrđene i neke nove stavke, posebno za osnovnu školu radi kupnje klima-uređaja potrebnih za skorašnju srednjoevropsku informatičku olimpijadu. U oblasti socijalne skrbi novost je po 30 tisuća kuna za prijevoz srednjoškolaca te udžbenike za osnovnu školu, što će se regulirati odlukom o socijalnoj skrbi.

Raspravu je potencirao prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o uređenju prometa na području općine, kojom donji dio Obale maršala Tita iz pravca starog Neona postaje tijekom ljetnih mjeseci jednosmjeran. Više vijećnika ukazalo je na probleme prometovanja i parkiranja u Vrsaru. Boris Juričević smatra da treba ograničiti brzinu u marini, Adriano Ukušić da je 12 parkirnih mjesta za invalide u marini previše, Mirna Antolović da se ne može parkirati u Ulici Vala i prometovati u Primorskoj, a Vesna Turković da ne bi trebalo dirati mjesta predviđena za invalide. Ukušićev prijedlog da se ipak smanji njihov broj nije prošao, a načelnik Štifanić rekao je da se upravo izrađuje studija o prometu na području općine koja bi morala dati najbolja rješenja. Posebna se rasprava povela i o prometovanju u Primorskoj ulici gdje je Općina izdala suglasnost ugostiteljskom objektu Tik-tak za terasu na javnoj površini, čime se djelomično zatvara prometnica te zbog toga mnogi vozači negoduju.

U nastavku sjednice jednoglasno je usvojena i nova odluka o komunalnom redu koju je vijećnicima predložilo poglavarstvo. S osnovnim tekstom upoznao ih je pročelnik Slobodan Vugrinec ukazavši na poseban problem – zakonom određene vrlo niske kazne što ih može odrediti jedinica lokalne samouprave, najviše tisuću kuna za pravne, odnosno 200 kuna za odgovorne i fizičke osobe. Raspravu je potaknula vijećnica Turković ukazavši na potrebu postavljanja velikih kontejnera za krupni otpad. Vijećnici su se složili da bi najmanje dva puta godišnje na određenim mjestima i u određeno vrijeme trebalo postaviti takve kontejnere pa je dogovoreno da konačne rokove i lokacije naknadno utvrdi poglavarstvo.

Vijećnici su usvojili još četiri odluke – o podnošenju zahtjeva za suosnivanje porečke lučke uprave, o produženju koncesije za prijevoz cestovnim vlakom obrtu Nino iz Žminja, suglasnost na pravilnik o unutarnjem ustrojstvu dječjeg vrtića na talijanskom jeziku Paperino te imenovali Bruna Serdoza u Upravno vijeće tog vrtića.

V.Md., Glas Istre

Antolović postala nezavisna

Kako je prisutne izvijestila vijećnica Mirna Antolović, ona od ove sjednice više nije vijećnica Zelene stranke, s čije je liste izabrana.

– Odlukom predsjednika i užeg tima Zelena stranka je ugašena, pa ću ja od danas biti nezavisna i na taj način predstavljati sve građane općine Vrsar, rekla je Antolović.

Print Friendly, PDF & Email