NEWS
Best of Poreč

Vrsar: Croduxu pravo građenja, ali uz godišnju naknadu

12440598_10154734833088135_1579526932268355514_o
03.10.2016. 09:02; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Vrsar: Croduxu pravo građenja, ali uz godišnju naknadu

Najvažniji projekti u prvom polugodištu bili su rekonstrukcija sjeveroistočne kule i restauracija fresaka iz 11. stoljeću u samostanu sv. Mihovila, kazao je vrsarski pročelnik Slobodan Vugrinec na posljednjem zasjedanju općinskog vijeća.
Također je naglasio važnu pripremu za uređenje prometnice na spoju Jadranske i Brijunske ulice koji započinju početkom listopada, izradu programske studije i idejnog projekta Sportskog centra Saline, izradu dokumentacije za drugu fazu uređenja vrsarske rive, ali i ostalu prostornoplansku dokumentaciju.
Pročelnik Vugrinec obavijestio je vijećnike da je Općini Vrsar s partnerima odobren višegodišnji projekt uređenja pješačko-biciklističke staze Vrsar-Kloštar u sklopu programa Intereg-Enjoy heritage vrijedan ukupno devet milijuna kuna.
Iznimno detaljan izvještaj o poslovanju općinske komunalne tvrtke Montraker u 2015. godini dala je direktorica Nataša Radin Trifunović. Izdvojimo najvažniji podatak da je lani dobit ove uspješne tvrtke, koja gospodari nad marinama Vrsar i Funtana (koje generiraju najveći dio prihoda), parkiralištima, grobljima i održavanjem grada, lani iznosila 2,03 milijuna kuna te da su dobili važan i rijedak certifikat tvrtke bonitetne vrijednosti, a marina Vrsar lani je proglašena najboljom jadranskom marinom po ocjeni nautičara.
Za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika turističkim vlakom na području Općine Vrsar u idućih pet godina nanovo je odabran dosadašnji koncesionar – obrt za cestovni prijevoz “Nino” iz Žminja po godišnjoj naknadi od 25 tisuća kuna. Besplatna vožnja bit će omogućena umirovljenicima i pučkoškolcima i mlađima s prebivalištem na području općine.
Za potrebe buduće zone sporta i rekreacije općinski su vijećnici odobrili kupnju parcele (k.č. 1082/2) površine 1.135 četvornih metara za 144 tisuće kuna. Načelnik Štifanić je naglasio da ima naznaka da bi se uskoro mogla otkupiti i posljednja, najveća parcela u toj zoni, čime bi se ona zaokružila.
Vijećnici su također odobrili ugovor o pravu građenja za k.č.1762 na kojoj se već nalazi benzinska postaja tvrtke “Crodux Derivativi Dva” (prije Istrabenz, pa OMV) površine 2.246 četvornih metara za iznos od 45 tisuća kuna godišnje, a na rok od 30 godina.

A. DAGOSTIN, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani