NEWS
Ljekarna

Vrhunski svjetski glazbenici dolaze u Novigrad!

30.06.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Vrhunski svjetski glazbenici dolaze u Novigrad!
889Angela-Brown.JPG

Tako će u petak nastupiti Amerikanka Angela Brown s Bluesnight Bandom iz Njemačke, pjevačica koju rese sve odlike rasnog crnačkog interpreta bluesa, gospela i jazz balada, te se može svrstati među vodeće u tom žanru izvođenja. Angela Brown je i nekadašnja članica najprestižnijeg američkog blues sastava «Chicago All Stars».

Iste večeri publika će moći uživati i u izvedbi najpoznatijeg kubanskog dvadesetoročlanog salsa orkestra Los Van Van koji već više od 20 godina uspješno gospodari svjetskom scenom. Violine i klavir, flauta, tromboni, afrokubanski ritmovi na desetak udaraljki i harmonija glasova čine nastup sastava Los Van Vana impresivnim za gledanje i za slušanje.

Subotnju večer obilježit će talijanski sastav DMA Urban Jazz Funk, koji vješto spaja jazz s urbanim zvukovima hip hopa, funka, acida i s blagim utjecajem etna.

Glazbena poslastica večeri je svakako nastup karizmatičnog Čileanaca Carlosa Maze i njegovog Quarteta Cubano koji će na virtuozan način predstaviti svoje jedinstveno viđenje latino jazza.

Nakon koncerata, u petak i subotu, iza ponoći biti će organiziran i Beach After Party gdje će atmosferu zagrijavati riječka skupina ENI, Goran Griff Band te Underground Sky u DJ i Live verziji.

Voditelji programa su Tamara Obravac i Dražen Turina Šajeta.

Novigrad Cittanova Music Nights tradicionalno podupire Grad Novigrad, Turistička zajednica grada Novigrada i stoga će ulazi za sve koncerte biti slobodni. Programski savjetnik festivala je ove godine eminentna hrvatska etno jazz glazbenica Tamara Obrovac, a organizator G.I.S. d.o.o. glazbena produkcija iz Rijeke.

Predikat, Iva Dizdarević

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email