NEWS
Best of Poreč

VIŠE OD 50,000 POSJETITELJA TIJEKOM PRVOG IZDANJA POREČ OPEN AIRA

tony-cetinski-by-manuel-paljuh-1
foto: Manuel Paljuh
11.09.2016. 12:13; ; Početna / Slider / VIŠE OD 50,000 POSJETITELJA TIJEKOM PRVOG IZDANJA POREČ OPEN AIRA

Tony Cetinski fantastičnim nastupom zaključio prvo izdanje festivala Poreč Open Air

“Festival života” s preko 250 održanih događanja sinoćnjim nastupom Tonyja Cetinskog na prepunoj porečkoj rivi završio je na najbolji mogući način. Osim u nastupu našeg proslavljenog pjevača Porečani i brojni turisti mogli su uživati u glazbi benda Tri kralja te u jedinstvenom Lasermanu koji je manipulacijom laserskim zrakama ostavio publiku bez daha. Sinoćnja završnica festivala je ujedno bila i zadnji dan vrlo uspješnog međunarodnog turnira u lovu na veliku ribu – Offshore World Challenge – Poreč 2016.

Nakon proglašenja pobjednika drugog izdanja međunarodnog natjecanja u lovu na veliku ribu na pozornicu su stupili bend Tri kralja koji su zagrijali publiku za laserski šou Lasermana koji je već od prije poznat Porečanima. I ovaj put je Laserman uspio zapanjiti publiku te svojom manipulacijom laserskim zrakama uz pratnju glazbe dati savršen uvod u ostatak večeri. Jedan od najomiljenijih i najemitiranijih glazbenika, Tony Cetinski, zajedno sa svojim bendom dodatno je podigao temperaturu s izvedbama svojih hitova te obradama svjetskih uspješnica. Na pozornici je ugostio i jednog od natjecatelja The Voicea, Alena Bičevića, koji je zajedno s njim oduševio oko pet tisuća okupljenih na Porečkoj rivi.  Zadnja pjesma prigodno je bila Zbogom odlazim s kojom je i službeno zatvoreno vrlo uspješno prvo izdanje festivala života – Poreč Open Air.

Festival Poreč Open Air Porečanima i brojnim turistima ove je godine donio niz atraktivnih događanja: od glazbenih večeri, uličnih performansa, filmskih projekcija, do dječjih zabavno-edukativnih sadržaja i vrhunskih kazališnih izvedbi na otvorenom. Više od 50 tisuća Porečana i turista uživali su u preko 250 individualnih događanja u kojima je sudjelovalo 250 izvođača tijekom skoro 100 dana festivala, od 9. lipnja do 10. rujna.

Potpredsjednik za prodaju i marketing Davor Brenko iz tvrtke Valamar Riviera, glavnog sponzora, partnera i idejnog pokretača projekta Poreč Open Air, izrazio je zadovoljstvo s prvim izdanjem festivala te dodatno komentirao: “Uzevši u obzir odaziv i reakcije na prvo izdanje festivala, vjerujem da smo, zahvaljujući potpori partnera i lokalne zajednice, na dobrom putu prema ostvarenju strateškog cilja Valamara, a to je razvoj destinacijskog sadržaja s naglaskom na posebno osmišljena događanja i jedinstvene turističke proizvode. Time podižemo konkurentnost destinacije i vrijednost turizma. Želimo se zahvaliti svim gostima, Porečanima i partnerima na projektu na izvrsnoj suradnji te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na još boljem i bogatijem izdanju sljedeće godine.”

Cilj je ovog festivala života bio da glazbenim, kulturnim i uličnim događanjima dodatno obogatiti ponudu grada i omogućiti svim gostima i stanovnicima da dožive jedinstveni duh grada Poreča. Festival su podržali tvrtka Valamar Riviera, glavni sponzor partner, grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča, sponzori domaćini uz potporu Hrvatske turističke zajednice te organizator festivala, tvrtka MPG, kao i brojni drugi partneri i sponzori.

K.B.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani