NEWS

Više od 2200 karatista iz 53 zemlje u dvorani Žatika u Poreču

dvorana Zatika2
02.07.2021. 10:51; ; Početna / Gospodarstvo / Više od 2200 karatista iz 53 zemlje u dvorani Žatika u Poreču

Svjetska karate federacija organizirala je u Poreču od 28. lipnja do 4. srpnja Trening kamp za mlade, Svjetski U-12 i U-21 kup i Youth ligu, nakon što je dvorana Žatika u svibnju već bila domaćin Europskom karate prvenstvu. Upravo je odlična organizacija u zahtjevnim COVID uvjetima bila povod da se Svjetska karate federacija ponovno vrati u Poreč, rekao je predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije, Davor Cipek.

– Na svijetu postoje samo četiri Youth lige u karateu, a jedna od njih je u Poreču. Odluka da će se održati u Hrvatskoj „pala“ je upravo na Europskom prvenstvu u Poreču prije nešto više od mjesec dana. Unatoč kratkom roku i cijeloj COVID situaciji, jako smo zadovoljni odazivom jer danas ovdje imamo više od 2200 karatista iz 53 zemlje s pet kontinenata., rekao je Cipek, napomenuvši kako je otprilike 40% u hotelskom smještaju, a preostali u privatnom.
Dodao je kako je ova olimpijska godina povijesna za karate kao sport, jer je uključen u olimpijsku obitelj, a glavna ideja ovih kampova je spajanje karatista s najboljim trenerima toga sporta.

S njim i predsjednikom Svjetske karate federacije Antoniom Espinósom susreo se i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je obišao Karate kamp u dvorani Žatika. Izrazio je zadovoljstvo da se Poreč ponovno vraća sportskim manifestacijama i aktivnostima, te vjeruje da će se karate i u narednim godinama vraćati u Poreč.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email