NEWS
HALF MARATON S

Višnjan: Prihvaćeno idejno rješenje za groblje u Bačvi

09.03.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Višnjan: Prihvaćeno idejno rješenje za groblje u Bačvi

Rovinjskom Domu za starije i nemoćne »Domenico Pergolis« odobrene su tri tisuće kuna za kupnju ortopedskog kreveta. Poglavarstvo se složilo i s prodajom kuće s dvorištem u Fabcima u privatnom vlasništvu jednom stranom državljaninu.

– Suglasnost za prodaju nekretnine strancu daje nadležno ministarstvo koje je prije toga pitalo Općinu slaže li se s tim. U ovom se slučaju ne radi ni o kulturnom dobru ni o nekretnini od gospodarskog interesa, pa je mišljenje bilo pozitivno, kaže Buršić.

Uređenje kilometra i pol pješačke staze između Višnjana i Tićana (kroz Srebrniće), koje planira Osnovna škola Jože Šurana, Općina će podržati i pomoći angažiranjem svojih djelatnika i strojeva. Odlučeno je također da se lokva u Bačvi, na općinskom zemljištu, očisti i oko nje postavi zaštitna ograda. Mjesto na kojem je zatrpana lokva u Baratu, prema zaključku poglavarstva, vlasnik mora hortikulturno urediti. Mještanina sela Srpačići koji na svom terenu skuplja stara vozila dopisom će upozoriti da ih treba zbrinuti, dok se krivac za odbačeni građevinski otpad u Košutićima ispričao i obećao ga ukloniti. Uz to, stari kamion, plug i prikolicu na ulazu u Radoše vlasnik je, nakon intervencije Općine, sam odvezao.

K.F. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email