NEWS

VIŠNJAN: ISTARSKA DEMOKRATSKA STRANKA I KLUB MLADIH ODRŽALI KONFERENCIJU ZA NOVINARE

14.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / VIŠNJAN: ISTARSKA DEMOKRATSKA STRANKA I KLUB MLADIH ODRŽALI KONFERENCIJU ZA NOVINARE
176IDS-Višnjan.jpg

Nezadovoljstvo radom Općinskog vijeća i posebno donošenjem odluke o proračunu izrazili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nevija Poropat, predsjednica ovdašnjeg IDS-a, i Kristijan Štenta, predsjednik mladih ove stranke. Smatrajući da javnost nije dovoljno upoznata s razlozima njihova protivljenja proračunu donesenom na posljednjoj sjednici vijeća, Poropat je obrazložila svoje neslaganje s njegovim smanjenjem. Velikom greškom smatra izbacivanje stavki komunalne infrastrukture – groblja Cerion, mrtvačnica u Bačvi i Svetom Ivanu te druge faze kanalizacije u Višnjanu. Tim više što su za te investicije obavljene mnoge predradnje (troškovnici, natječaji i slično), pa se ranije postignuta cijena neće više moći postići.
– Klub IDS-a neće i ne može prihvatiti izmjene proračuna na štetu socijale, pa se sredstva smanjuju za 20 tisuća kuna, a s druge strane povećavaju za organizaciju fešte, reprezentacije, telefoniranje i namještaj. Pitam gospodu iz vladajuće koalicije odakle im hrabrost dignuti ruku za takve izmjene, što je s obećanjima koja su davali u predizbornoj kampanji. Ovim izmjenama proračuna jasno se manifestiraju interesi pojedinih vijećnika, dok su interesi šire zajednice u drugom planu, naglasila je Poropat.
Kristijan Štenta pozvao je stanovnike općine da prisustvuju sjednicama vijeća i sami se uvjere na koji način vladajuća garnitura želi i može više za dobrobit Višnjanštine.
– Nije moralno prezentirati rebalans proračuna u kojem se na minimum smanjuju davanja za socijalu i to onima kojima je to najpotrebnije, da bi u sljedećoj točki odmah izglasali na prijedlog Kluba nezavisnih i SDP-a povišenje naknada za načelnika i donačelnika. Ne podržavamo guranje osobnih interesa pojedinih članova vladajuće koalicije, pa ih i ovom prigodom želimo podsjetiti da Općina nije privatna tvrtka, već se radi o novcu poreznih obveznika, rekao je Štenta.

V. Md., Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email