NEWS
valfresco

Višnjan: IDS-ovi vijećnici napustili sjednicu

23.12.2006. 00:00; Učitavanja: 61; Početna / Novosti / Okolne općine / Višnjan: IDS-ovi vijećnici napustili sjednicu

Boćari su imali obavezu organizirati turnir za dan Općine, ali su tri dana prije slavlja to odbili učiniti, rekao je.

Uslijedile su optužbe Anđela Štente (IDS) i Nevije Poropat (IDS) na račun vijećnika Branka Kovačića (nezavisna lista), inače predsjednika boćarskog kluba i vlasnika firme Istrakop, i vladajuće strukture u Općini, da ga Općina »pritišće« kako bi prestao financirati klub te da mu je namještenim natječajem dodijeljen posao uređenja parkirališta. Mattich je rekao da to nije istina, da su IDS-ovcima na njihovo traženje na prošloj sjednici dostavljeni ugovori i kopija natječaja, o čijem je ishodu poglavarstvo odlučilo na osnovi razmatranja općinskog povjerenstva.

Budući da je ostalo ukupno šestero vijećnika, pripadnika SDP-a i Matticheve nezavisne liste, sjednica je uredno odrađena do kraja i prihvaćen je drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji umjesto 11,3 milijuna kuna sada iznosi 9,38 milijuna. Načelnik je rekao da je promjena prvenstveno rezultat toga što nisu realizirali kapitalne državne i županijske pomoći za poslovnu zonu Milanezi te mrtvačnicu i groblje u Cerionu i mrtvačnicu u Svetom Ivanu, što se dogodilo jer u »prebukiranom« nadležnom državnom uredu u Poreču nisu mogli pravovremeno dobiti potrebnu dokumentaciju i dozvole.

Na kritike za prevelike troškove za telefon, koji uključuju Općinu i Turističku zajednicu, i reprezentaciju odgovorio je da su nastali povećanjem aktivnosti u Općini. Sa 120 na 135 tisuća kuna povećana je stavka za TZ zbog 15 ostvarenih različitih manifestacija. Mattich je rekao da će ubuduće telefonski računi TZ-a i Općine biti odvojeni.

K. Flegar, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email