NEWS
valfresco

Sv. Lovreč: Mogućnost prodaje općinskih nekretnina vrijednih 170 tisuća eura

23.12.2006. 00:00; Učitavanja: 75; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv. Lovreč: Mogućnost prodaje općinskih nekretnina vrijednih 170 tisuća eura

Kako doznajemo od načelnika Branka Zgrablića, taj dokument obuhvaća jedno građevinsko zemljište te po dvije okućnice i stare zgrade, a na prijedlog vijećnika Milana Žužića (SDP), u njega je ugrađen uvjet da se mogu prodati samo kad se pokaže konkretna potreba za većim zahvatima u komunalnoj infrastrukturi.

Odbijen je prigovor vlasnika ugostiteljsko-trgovačkog obrta Morositas iz Tinjana koji se jedini uz RTV Panter iz Svetog Lovreča javio na natječaj za zakup općinskog prostora od 43 kvadrata na Gradskom trgu. Najpovoljnijom je ponudom ocijenjena ona lokalnog obrta, iako je ponudio zakupninu od 193 eura za četvorni metar mjesečno (početni je iznos bio 50 eura), koja je niža od Morositasove. No, poglavarstvo i vijećnici prednost su dali po njima kvalitetnijem programu, a smatraju i da je prednost što obrt koji se bavi prodajom bijele tehnike ima sjedište u Svetom Lovreču, odakle su i njegovi zaposlenici, pa i porez na dohodak ubire ova općina.

Odlučeno je da zaposlenici Općine dobiju božićnicu od 1.500, njihova djeca poklone vrijedne 400, a umirovljeni općinski djelatnici po tisuću kuna.

K.F., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email