NEWS
valfresco

Vijećnicima županijske skupštine povećane naknade

21.02.2006. 00:00; Učitavanja: 50; Početna / Politika / Vijećnicima županijske skupštine povećane naknade

Nakon izvješća zamjenika načelnika istarske policijske uprave Bože Kirina, stanje sigurnosti u Istarskoj županiji u prosincu ocijenjeno je povoljnim. Članovi su Poglavarstva prihvatili i prijedlog povećanja naknade vijećnicima županijske Skupštine, pa će oni uz dosadašnjih 600 kuna po sjednici, iz proračuna primati i dodatnih 400 kuna mjesečno.

Prihvaćene su i Izmjene i dopune županijskog Statuta, prema kojima će, uz ostalo, županija imati ovlasti izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola. Prema riječima dožupana Marina Brkarića koji je i predsjedao današnjom sjednicom Poglavarstva, riječ je o svojevrsnoj decentralizaciji ovlasti koja nosi i veliku financijsku obavezu, a koja će se urediti posebnim zakonom. Prihvaćeno je i novo zaduživanje pulske Opće bolnice u visini od 71 milijun kuna.

Nova je financijska obaveza usuglašena s Ministarstvom financija, ima poček od dvije godine a pomoću nje smanjit će se postojeće kreditne obveze te one prema dobavljačima lijekova. Prihvaćen je i prijedlog Lucije Debeljuh da se o teškom stanju u pulskoj bolnici posebno raspravlja s ravnateljstvom ove ustanove, a ovom bi susretu imali nazočiti i istarski saborski zastupnici. Poglavarstvo je prihvatilo i odluku o imenovanju povjerenstva koje će odlučivati o nabavci prijenosnih računala te računalnom umrežavanju županijskih službi kao i određivanju najbolje ponude za nabavku osobnih automobila za potrebe županijskih dužnosnika. Oni se više neće kupovati već iznajmljivati što je, istaknuto je, puno jeftinije.

Radio Pula, 21.02.2006

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S