NEWS
valfresco

Vijećnica Snježana Mekota o održavanju semafora, deratizaciji, koncesiji…

15.07.2016. 09:22; Učitavanja: 400; Početna / Politika / Vijećnica Snježana Mekota o održavanju semafora, deratizaciji, koncesiji…
644mekota.jpg

Nezavisna vijećnica Snježana Mekota na svojem je Facebook profilu ažurno objavila svoja pitanja sa jučerašnje sjednice Gradskog vijeća koja prenosimo:

1. Kada smo donosili odluku kome ćemo povjeriti održavanje semafora, bilo je mišljenja da previše plaćamo za ovih nekoliko preostalih semafora, ali smo odluku izglasali. Sada se događa da već više od tri tjedna ne radi crveno svjetlo na jednom semaforu kod autobusne stanice, usred sezone i pojačanog prometa, i ja se opet pitam da li smo to održavanje preplatili? Molim da se to riješi čim prije.

2. Prije desetak dana zvala sam pročelnika komunalnog odjela, jer nam se štakori šeću u centru grada, točnije u pasažu između Šuranove i Keršovanijeve ulice. Trebala je doći deratizacija, ali se još nisu pojavili, pa je jedan privatni ugostitelj to privremeno riješio na neki svoj način, da ne bi gosti za vrijeme jela gledali kako se štakori šeću ispod oborinske rešetke. Da li je ove godine zamijećen porast broja glodavaca na našem području? Uz pasaž , na početku ulice J.Šurana je jedan zapušten i dugo zatvoren poslovni prostor koji kvari sliku uređenog grada, a prostor ispred ulaza služi kao javni WC, pa bi ga nekako trebalo zatvoriti. Predlažem da se netko iz komunalnog odjela time pozabavi.
Pročelnik Poropat je obećao riješiti navedene probleme.

DISKUSIJE:

Točka 2. KONCESIJA
Što reći nakon mnogo mojih dopisa, čitanja Zakona i ugovora, postavljenih pitanja…, nego KONAČNO! Naravno da je to trebalo učiniti prije nego su koncesije dodijeljene Laguni i Rivieri, jer bi vijeće imalo mogućnost raspravljati o uvjetima i trajanju koncesije. Sada nam samo preostaje da pratimo i kontroliramo da li se koncesija koristi u skladu s ugovorenim uvjetima, a pogotovo se to odnosi na potkoncesije.
Nadam se da nećemo doći u situaciju kada domicilno stanovništvo neće moći naći mjesto za svoj ručnik na plaži od pretjerane plažne opreme.

Točka 6. Izvješće o radu Javne vatrogasne postrojbe
Pročitala sam u izvješću da planirate izvršiti specijalnu obuku za spašavanje na moru. Kako ćete to obavljati, kojom opremom?
Odgovor: Mi nismo opremljeni za intervencije na moru. To je u nadležnosti Lučke kapetanije.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S