NEWS

VIŽINADA

16.12.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / VIŽINADA
312OV_Vizinada.jpg


Premda je bilo predviđeno tek prvo čitanje, vijećnici su u utorak navečer odmah i usvojili proračun za sljedeću godinu balansiran na 7,38 milijuna kuna, što je petstotinjak tisuća kuna manje od plana za ovu godinu. Doduše, do kraja prošlog mjeseca ostvareno je tek nešto više od polovice ovogodišnjeg proračuna.

Tekući prihodi Općine Vižinade i ove i prošle godine su podjednaki, nešto manji od 3,5 milijuna kuna.

Za ovu školsku godinu stigla je samo jedna molba za studentsku stipendiju, koja je i odobrena. Vijećnici su se složili do kraja godine isplatiti ukupno 7.000 kuna jednokratnih pomoći socijalno ugroženim pojedincima i obiteljima. Poklon-paketi u vrijednosti od 120 kuna dodijelit će se starim i nemoćnim osobama smještenim u istarskim domovima, kojih je s područja Općine Vižinada pet. Dodatno će za istu vrijednost biti kupljena dva paketa za civilne žrtve rata. Sva djeca u vrtiću i područnoj osnovnoj školi za blagdan sv. Nikole dobila su paketiće vrijedne 15 kuna, a božićne poklone dobit će djeca od 2 godine starosti do četvrtog razreda osnovne škole i to u vrijednosti od 85 kuna.

Djeca općinskih službenika dobit će božićni dar od 400 kuna, a božićnica za službenike Jedinstvenog upravnog odjela iznosi 1.000 kuna. Umirovljeni službenici dobit će jednokratnu božićnu naknadu od 500 kuna.

Budući da je na vijećničkom satu ponovno pokrenuta rasprava o poljoprivrednom zemljištu, vijećnicu su odlučili da treba pripremiti tematsku sjednicu.


S. M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email