NEWS
VALFRESCO S-170422

Vižinada: Vijećnik Arman pozvao načelnika da da ostavku

11.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Vižinada: Vijećnik Arman pozvao načelnika da da ostavku

Arman je napomenuo da načelnik Marino Baldini zbog takva ponašanja stvara loše odnose među građanima te od njega zatražio da dâ ostavku. Načelnik Baldini nije komentirao te objede, već je pozvao IDS da rade zajedno na dobrobit općine.

Dorijano Ritoša, također iz redova IDS-a, dotakao se problema prodaje starih škola, za koje je vijeće prije dva mjeseca donijelo odluku da se raskine ugovor o kupoprodaji budući da ponuđač nije platio ugovoreni iznos. A za to što odluka vijeća nije provedena, Ritoša smatra da netko mora snositi odgovornost. Odgovorio mu je načelnik, riječima da je poglavarstvo na prvoj sjednici potvrdilo odluku vijeća te da se počelo s raskidanjem ugovora.

Drugo se pitanje odnosilo na tematsku sjednicu vijeća posvećenu poljoprivredi – kada će se održati i objaviti natječaj za prodaju državnoga poljoprivrednog zemljišta. Na svakoj će se sjednici poglavarstva, odgovorio je načelnik, jedna točka posvetiti upravo toj problematici da bi se što prije krenulo u prodaju i zakup. Problem leži u mnoštvu birokratskih nepoznanica, no Općini je u interesu da se program poljoprivrednog zemljišta što skorije ostvari i u tom će pogledu učiniti sve potrebno.

Na to je reagirao Arman, smatrajući da se do sada već moglo provesti nekoliko natječaja, a nije zbog toga što načelnik ne poznaje taj program. Negodovao je i zbog imenovanja vinara Franca Armana u povjerenstvo za provedbu toga programa jer ga vijeće na jednoj od ranijoj sjednica nije imenovalo. Da se tematska sjednica posvećena toj problematici već trebala održati, napomenuo je i treći IDS-ov vijećnik, Dario Baldaš, smatrajući da to ta problematika i zaslužuje.

Vijećnika Ritošu zanimalo je kada će Općina početi s izmjenama tekstualnog dijela prostornog plana, na što je pročelnica Gordana Bottezar odgovorila da se već dogovora dolazak glavnog izvođača prostornog plana. Vijećnici su zaključili da se pokrene postupak izmjene tekstualnog dijela općinskog prostornog plana u dijelu koji se odnosi na dozvoljenu kvadraturu poslovnih prostora.

V.Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email