NEWS
Ljeto u Funtani

Vižinada: Gubitak zbog neprodaje školskih zgrada

04.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Vižinada: Gubitak zbog neprodaje školskih zgrada

Članovi Općinskog poglavarstva usvojili su godišnji obračun proračuna za prošlu godinu tijekom koje je prihodovano četiri milijuna kuna. Zbog nenaplaćene, a planirane kupoprodaje dviju zgrada, prihodovano je 930 tisuća kuna manje. Od načelnika Marina Baldinija saznajemo da je Općina sklopila ugovor o prodaji zgrade osnovne škole u Vižinadi i Bajkinima, ali novac nije stigao pa će, prema odluci poglavarstva i vijeća, raskinuti ugovor, na čemu se upravo radi. Kako je upravo u općini prisutna i Državna revizija, preporučeno je da se, ukoliko se ugovor do prve sjednice vijeća ipak uspije ostvariti, naplati ugovorena cijena plus pripadajuće kamate. U suprotnom ugovor će se raskinuti.

Općina je prodala dvije zgrade u vrijednosti od 3,3 milijuna kuna jednoj zagrebačkoj tvrtki koja je uplatila jamčevinu 300 tisuća kuna, ali nije platila glavni iznos. Bilo je planirano da se u staroj školi u mjesnom centru otvori mali hotel.

Proračun za prošlu godinu trebaju verificirati članovi Općinskog vijeća, kao i prve izmjene i dopune proračuna za tekuću godinu kojima se planira smanjiti proračun za 940 tisuća kuna, dijelom i zbog neostvarene prodaje školskih zgrada. Novim prijedlogom izmjena općinski proračun za 2006. godinu iznosio bi oko 6,4 milijuna kuna.

Članovi nove općinske izvršne vlasti usvojili su konačnu verziju poslovnika o radu Općinskog poglavarstva. Osim uobičajena četiri odbora, kao stalnih tijela poglavarstva, djelovat će i Komisija za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu.

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email