NEWS

Vižinada: Djelatnici sponzoriraju Općinu

13.12.2006. 00:00; Učitavanja: 61; Početna / Novosti / Okolne općine / Vižinada: Djelatnici sponzoriraju Općinu
750GO168407.jpg

Na posljednjoj sjednici vijećnici nisu iskoristili cijeli aktualni sat, skraćen u Vižinadi na 45 minuta. Bilo je tek nekoliko pitanja, a najzanimljivija je bila inicijativa IDS-ovog vijećnika Ecija Fatorića da se oboje »korita« za cvijeće oko općinske uprave.

– To ne košta puno, samo važ piture i malo volje komunalnog radnika, rekao je Fatorić. Pročelnica općinske uprave Gordana Bottezar rekla je da »korita« treba najprije dobro oprati, i to strojno. »Mi takav stroj nemamo, što znači da bi ga netko od nas morao posuditi, natovariti ´korita´ u svoj auto, oprati ih pa vratiti na mjesto. U općinskoj upravi nemamo novca ni za osnovne troškove funkcioniranja, a zaposleni svojim automobilima obavljaju posao za Općinu, čak i po boškama vozimo, i krajnje je vrijeme da se kupi službeni auto«, zaključila je Bottezar. Načelnik Dario Baldaš rekao je da se nabava automobila može planirati u proračunu za sljedeću godinu, a vijećnik Marijan Arman ponudio je posuditi svoj stroj za pranje.

Fatorića je zanimalo i što je s bivšom školom u Bajkinima. »Nismo dobili presudu Općinskog suda, ali imamo informaciju da je sud odlučio u našu korist. No, slijedi žalbeni postupak i to sigurno neće brzo završiti. Dok traje sudski spor ne možemo raspolagati starim školskim zgradama«, odgovorio je Baldaš. Fatorić je tražio da komunalni radnik obiđe teren, pogotovo sela Ferenci, Mekiši i Staniši gdje se u zadnje vrijeme dogodilo više prekopa asfaltiranih putova radi spajanja obiteljskih kuća na infrastrukturu, a nakon tih radova ceste nisu vraćene u prvobitno stanje. Sugerirao je i da se iz općinskog proračuna, umjesto pojedinačnih večera za poglavarstvo, vijeće i sportske klubove, krajem godine organizira zbor građana, gdje bi se svi počastili, a imali bi priliku i čuti probleme građana. Načelnik Baldaš rekao je da je za ovu godinu inicijativa stigla prekasno jer su sportski klubovi već ugovorili svečane večere.

Nezavisnu vijećnicu Suzanu Dobrilović zanimalo je kad će biti popunjeno mjesto vijećnika s te nezavisne liste. »Andrijano Ritoša, nositelj Nezavisne liste koji je bio član poglavarstva, nije se uopće javio nakon izglasavanja nepovjerenja poglavarstvu, odnosno nije tražio ponovno aktiviranje svoga mandata. Poslat ćemo mu dopis pa ako se ne javi poziv za iduću sjednicu vijeća poslat ćemo osobi koja je sljedeća na listi«, rekao je Šikman. Izvijestio je vijećnike da su od Ureda državne uprave tražili mišljenje mogu li aktivirati mandat vijećniku koji se javi osam dana nakon isteka roka.

Đonija Šimonovića zanimalo je je li angažiran prometni vještak za raskrižje Lašići, gdje je nedavno stradala jedna djevojčica, a Bottezar je rekla da je kontakte imao bivši načelnik i da ne znaju ni s kim ni što je dogovorio, ali će se raspitati. Na Šimonovićevu inicijativu načelnik Baldaš će provjeriti može li se u projektima za puni profil Istarskog ipsilona osigurati izlaz u Ohnićima. Kakav će stav novo poglavarstvo imati prema projektu »Kampus«, Baldaš je rekao da ne može unaprijed reći, ali je obećao da će se prije donošenja odluke informirati i raspraviti o svim detaljima.

S.Matejčić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email