NEWS

Veselo i razigrano na Telemach Danu sporta u Poreču – Na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih putuju ekipe Toš B Parentin i Poreč 2.A

4G4A9225
16.05.2024. 00:06; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Veselo i razigrano na Telemach Danu sporta u Poreču – Na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih putuju ekipe Toš B Parentin i Poreč 2.A

Poreč je ugostio veliki sportsko-edukativni Telemach Dan sporta, koji će ove godine posjetiti sve županije u Hrvatskoj i održati ukupno 29 evenata. Izvrsna atmosfera i fair play navijanje obilježili su sportski dan u sportskoj dvorani OŠ Finida na kojem je sudjelovalo više od 1.000 djece. Plazma Sportske igre mladih primjer su dugoročnog angažmana u poticanju sportskog duha, inkluzije i druženja kod djece i mladih, a natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta pružaju najmlađima priliku za sportske izazove. Mladim sportašima cilj je izboriti prolaz na Državnu završnicu u Rijeci, koja je vrhunac sezone i priliku za najbolje ekipe i atletičare da pokažu svoj talent i trud te upoznaju djecu iz cijele Hrvatske.  

Mlade sportaše podržali su Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča, Aleksandar Beaković, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča, Zoran Jandrešić, v.d. glavnog tajnika Sportske zajednice, Nadia Dobrilović Štifanić, voditeljica odjela za predškolski odgoj, obrazovanje, kulturu, tehničku kulturu, sport i rekreaciju, Deborah Lauria, marketing CEE Topps, i direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan.

Gradonačelnik Loris Peršurić rekao nam je: “Oduševljen sam atmosferom koju sam danas doživio na Sportskim igrama mladih. Zajedništvo, fair play, dobra zabava i prijateljstvo su recept za dobar provod. Veliki broj djece i mladih pokazuje da u Poreču sve generacije žive sport i da s pravom nosimo titulu grada sporta.”

„Kao društveno odgovorna kompanija, Telemach predano radi na poticanju zdravih životnih navika kroz rekreaciju, socijalizaciju i zdravo natjecanje u sportu, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja. Pored istaknutijih, medaljama okrunjenih sportova, podržavamo i druga sportska područja, te smo ponosni višegodišnji zlatni sponzor Sportskih igara mladih. Smatramo da su djeca pokretači budućnosti i da svako djetinjstvo koje učinimo aktivnijim, znači korak naprijed ka stvaranju društva koje je zdravije, sretnije i uspješnije. Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo podržali mlade generacije u razvijanju njihovih potencijala kroz sport, čime gradimo temelje za pozitivnu i prosperitetnu budućnost.“ rekla je Ana Miličević.

Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja: “Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.“

Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju su donijeli mladi sportaši Katja Martinčević i Loren Bertoša.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.  

Najspretnije ekipe u graničaru su ekipa Poreč 2.A u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa TOŠ B Parentin u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Katja Martinčević i Edi Dobrec, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Mia Rakovac i Karlo Pantović koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Igre se osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje, a nagradu za najbolje navijače dobila je ekipa Dream Team Osnovne škole Poreč. Djeca i mladi zabavljali su se na Plazma korneru i Topps korneru gdje su igrali svima poznate igre, dok su u korneru Crvenog križa vježbali pružanje prve pomoći.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta.

Više od 110.000 djece i mladih sudjelovat će u 28. sezoni Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj.

 

Print Friendly, PDF & Email