NEWS

Porečki harmonikaši ponovno osvojili prve nagrade na 47. Međunarodnom susretu harmonikaša

Sanjica Sara Radetić, David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović, Arian Matić, Francesco Pigini, Romina Legović
15.05.2024. 23:59; ; Početna / Kultura / Porečki harmonikaši ponovno osvojili prve nagrade na 47. Međunarodnom susretu harmonikaša

Na ovogodišnjim Susretima u Puli predstavilo se dvadeset i sedam učenika harmonike Umjetničke škole Poreč kao solisti, Harmonikaški kvartet te Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč, a zajedno su osvojili pet 1. nagrada i jednu 2. nagradu.

U Puli se od 7. – 10. svibnja 2024. godine održao 47. Međunarodni susret harmonikaša, manifestacija koja ove godine slavi 60. godina od prvog održanog Susreta i koja okuplja najbolje harmonikaše (soliste, komorne sastave i orkestre) iz cijele Europe, pa i šire.        

Ove godine manifestacija je okupila oko petsto harmonikaša iz 16 zemalja Europe i iz Kine. Natjecalo se 197 solista, 20 komornih sastava i 9 orkestara. Natjecatelje je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih pedagoga, koncertista, dirigenata i skladatelja. Posebno smo ponosni da je ove godine član Prosudbene komisije bio i učitelj savjetnik Umjetničke škole Poreč Paolo Peruško. Osim samog natjecanja, program Susreta sadržao je i koncerte: svečano otvorenje, koncert Samuelea Telarija (Italija), koncert obilježavanja 60. obljetnice Međunarodnog susreta harmonikaša te koncert pobjednika natjecanja.

Učenici Umjetničke škole Poreč svojim su uspješnim nastupima osvojili sljedeće nagrade:

  • – u kategoriji Baby: Diego Bernobić osvojio je 1. nagradu i 2. mjesto te pokal sa 95,00 bodova, učiteljica Romina Legović
  • – u kategoriji A2: Gabriel Žiković osvojio je 1. nagradu sa 90,67 bodova, učiteljica Tamara Ignjatović
  • – u kategoriji A2: Roko Deković osvojio je 2. nagradu sa 85,00 bodova, učiteljica Tamara Ignjatović
  • – u kategoriji B2: David Pršurić osvojio je 1.nagradu sa 97,17 bodova, učitelj savjetnik Paolo Peruško
  • – u kategoriji A (Komorni sastavi): Harmonikaški kvartet u sastavu David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić osvojili su 1.nagradu sa 90,50 bodova, učiteljica Romina Legović
  • – u kategoriji A (Orkestri): Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč osvojio je 1.nagradu i 1. mjesto te pokal sa 93,00 boda, dirigentica učiteljica mentorica Anamarija Lovrečić.

Učenici i učitelji nastupaju na Susretima već dugi niz godina i postižu sjajne rezultate. Kontinuitet, kvaliteta i kvantiteta uspjeha porečkih harmonikaša svrstava Umjetničku školu Poreč i njezin harmonikaški odjel u jednu od najuspješnijih škola u Hrvatskoj, a i šire. Svake godine predstavlja se s izuzetnim brojem učenika koji redovito osvajaju najviše nagrade.

Posebno je vrijedna atmosfera i timski rad učitelja i učenika te velika podrška roditelja, ravnateljica/a i učiteljica/a osnovnih škola kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujemo. Ovakvi rezultati mogući su samo najjačim timskim radom i podrškom ovoj divnoj djeci i učiteljima.

Bilo je divno primati čestitke i pohvale najvećih svjetskih umjetnika harmonike, a posebno komentare da su porečka škola, harmonikaški odjel, učitelji i učenici model kojem bi svi trebali težiti te da se dive radu, napretku i postignutom. Ovakav sjajan rezultat izuzetna je promocija naših talentiranih i vrijednih učenika, rada učitelja škole te promocija Grada Poreča, Istre, a i Hrvatske.

Bravo porečkim harmonikašima, čestitke i pohvale od srca!

 

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić  

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email