NEWS

Veseli, zadovoljni i puni dojmova vratili su se USB-ovci s plesnog natjecanja DanceStar

17038818_10155149350943184_4645680888293681044_o
07.03.2017. 08:41; Učitavanja: 1.093; Početna / Sport i rekreacija / Veseli, zadovoljni i puni dojmova vratili su se USB-ovci s plesnog natjecanja DanceStar

Veseli, zadovoljni, puni dojmova vratili su se USB-ovci s plesnog natjecanja DanceStar, Otvorenog prvenstva Hrvatske i kvalifikacija za finale DANCESTAR 2017. , koje se prošlog vikenda održalo u Zagrebu.

Puno toga naučili, lijepo se družili, osjetili svjetla pozornice te obasjali postolja osmjesima i peharima.
105 plesačica u starosnoj dobi od 7 do 30 godina pokazale su vrlo visoku kvalitetu, spremu, znanje kao i kreativnost u izvedbama koje su vrijedno pripremale zajedno sa svojim voditeljicama Adilom Bidžos, Elisabeth Wertheim i Ivanom Domazet.

Najmlađe grupe udruge USB  Lutkice i Zvrkice po prvi put zaplesale su na tako velikom spektaklu, a da je bilo više nego uspješno govore i osvojeno 1. i 2.mjesto koje su ponijele kući zajedno s velikim osmijesima. Obje koreografije kvalificirale su se za veliko finale koje se već tradicionalno održava kod nas u Poreču od 24.-28.svibnja.

Za svaku pohvalu su i naše najmlađe plesačice sestre Brčić – Nika, Lara i Lana koje su u kategoriji trio mini discipline lyrical i u kategoriji duo mini discipline open osvojile 1.i 2.mjesto te se također kvalificirale u veliko finale.

Kvalificiralo se čak 35 koreografija u gotovo svim kategorijama i disciplinama.

Kako solo nastupi tako i ono grupni, nagrađeni su sa 11 prvih mjesta, 11 drugih mjesta i 6 trećih mjesta.

Solisti koji su sami hrabro ispunili cijelu pozornicu znanjem, karizmom te lijepim kostimima jesu Nina Cerin, Nina Puniš, Gaia Mingon, Petra Radojčić, Emili Ritoša, Emily Knapić, Larisa Glavina te Rea Knapić.

Veliko iznenađenje bila je nominacija juniorke Nine Cerin za najbolji talent cijelog natjecanja te osvojeno školovanje na Ljetnoj baletnoj akademiji Sutivan u trajanju od 2 tjedna.

Nina se svojim solo te grupnim nastupima natjecala s mnogim iskusnim plesačima te je zaista veliki uspjeh biti zapažen i posebno pohvaljen u tako jakoj konkurenciji najboljih klubova u Hrvatskoj.

Ovogodišnje Dancestar iskustvo u Zagrebu zaključile su seniorke USB-a Lejla Hasanagić, Mia Marenić, Loredana Tvrtković, Anamarije Prenc i Sanja Kepčija nastupom na gala večeri gdje su se predstavile najbolje koreografije kvalifikacijskog turnira.

Svojom koreografijom „The gift of life“  koju potpisuje Ivana Domazet nominirane su za predstavljenje Hrvatske na finalnom „Dancestar Night-u“ gdje će se predstaviti 20 najboljih koreografija iz cijeloga svijeta.

USB-ovke ponosno mogu reći da je Poreč grad plesa jer iz godine u godinu broj zaljubljenika u ples raste kao i kvaliteta rada koja rezultira sve boljim i većim rezultatima na domaćoj i međunarodnoj razini.

Plesačice Usb-a čestitaju ovom prilikom svim klubovima na nastupima i rezultatima, a velika zahvala ide i roditeljima koji su nas pratili (oni koji su išli s nama i oni koji su sami organizirali prijevoz i smještaj ) i pomogli nam da cijeli put protekne u najboljem redu, uz maksimalnu sigrunost za svu djecu. Posebna zahvala predsjednici Društva Naša djeca Poreč Sonji Kotur Lovreković  koja je pratila i podržala ovo veliko plesno iskustvo djece koja su svoje prve plesne korake naučile upravo u Dnd-u.

I.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email