NEWS
VALFRESCO 10/23S

Veliki dan za Poreč: Potpisan ugovor za izradu glavnog i izvedbenog projekta za izgradnju nove osnovne škole i sportske dvorane Finida

OS Zbandaj perspektiva 2
12.05.2016. 13:42; ; Početna / Slider / Veliki dan za Poreč: Potpisan ugovor za izradu glavnog i izvedbenog projekta za izgradnju nove osnovne škole i sportske dvorane Finida

– Danas je veliki dan za naš grad, jer počinje realizacija dugoočekivanog projekta izgradnje škole i sportske dvorane na Finidi. Ovo, u mojih 11 godina mandata, predstavlja najznačajniji projekt ostvaren u Poreču, rekao je danas, 12. svibnja 2016., gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić, neposredno prije potpisivanja ugovora za izradu glavnog i izvedbenog projekta za izgradnju nove škole i sportske dvorane na Finidi sa zagrebačkom tvrtkom KAP4 d.o.o.

S obzirom na to da je prioritet rasteretiti matičnu osnovnu školu, koju trenutno u dvije smjene pohađa više od tisuću učenika, djeca bi već najesen 2018. godine mogla krenuti u novoizgrađenu školu na Finidi. Rokovi za izradu dokumentacije (glavni i izvedbeni projekt ) je 110 dana, te se, nakon ishodovane dozvole, očekuje odabir izvođača do kraja 2016., rekao je gradonačelnik.

– Rok za izgradnju je od 15 do 18 mjeseci i vjerujem da će škola na Finidi biti dovršena za školsku 2018./2019. godinu.

Neto površina nove škole je 3.980,50m2, a trodijelne sportske dvorane koja će se izgraditi uz školu 2.693,36m2, dok je bruto površina škole 6.300,00m2, a dvorane 2.800,00m2. Kapacitet škole bit će 24 razredna odjeljenja i 600 učenika, a cijeli će kompleks biti smješten između stambenih naselja Finida i Čimižin, na zemljištu koje je za izgradnju Gradu Poreču-Parenzo ustupila država. Osim škole i dvorane, na lokaciji će se izgraditi i sva potrebna infrastruktura, a omogućit će se i cestovni prilaz. Nova škola i dvorana financirat će se sredstvima iz Proračuna Grada Poreča-Parenzo uz kreditno zaduženje.

Uz izgradnju škole i sportske dvorane na Finidi, gradonačelnik je najavio i rekonstrukciju te proširenje područne škole u Žbandaju.

– Za školu u Žbandaju, koju pohađa osamdesetak učenika, već imamo potrebne projekte te očekujemo troškovnik za rekonstrukciju. Nakon toga idemo na natječaj za odabir izvođača, a po dovršetku ove školske godine radovi bi u Žbandaju trebali početi, rekao je gradonačelnik, dodavši da će se uz rekonstrukciju škole u Žbandaju izgraditi i mala sportska polivalentna dvorana prilagođena potrebama učenika nižih razreda, ali i Mjesnog odbora Žbandaj.

– Predviđeno trajanje radova je pola godine i vjerujem da će djeca u Žbandaju već iduće godine, na početku drugog polugodišta, na nastavu krenuti u rekonstruiranu i proširenu školu, kazao je Štifanić i  dodao da će za vrijeme rekonstrukcije škole, djeca pohađati nastavu u školi u Sv. Lovreču, koja im je najbliža i s kojom je postignut dogovor.

Viša stručna suradnica za javnu nabavu Alja Udovičić novinarima je rekla kako je za izradu projektne dokumentacije bio proveden otvoreni postupak javne nabave, na koji je pristiglo čak 18 ponuda iz cijele Hrvatske, od čega 14 valjanih i  to u rasponu od 298.000,00 do 1.032.000,00 kuna bez PDV-a. S obzirom na to da je kriterij odabira bio najniža cijena, nakon pregleda i ocjena ponuda , odabrana je tvrtka KAP4 iz Zagreba te je danas potpisan i ugovor, nakon što je rok za žalbu prošao.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23