NEWS
VALAMAR-S-sezona

Velik interes za 1. Sajam karijera u Poreču

1 Sajam karijera
08.11.2022. 13:50; ; Početna / Gospodarstvo / Velik interes za 1. Sajam karijera u Poreču

Više od 20 fakulteta sa 60 smjerova iz Hrvatske i Slovenije, poslodavci i agencije za studij u inozemstvu predstavili su se danas na premijernom izdanju Sajma karijera, koji su u dvorani Žatika zajednički organizirali Grad Poreč-Parenzo, Srednja škola Mate Balote Poreč, Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč i Klub za mlade Poreč-Club per i giovani Parenzo. Hodnici i dvorane u Žatici bili su ispunjeni učenicima-maturantima koji su obilazili predstavljanja i izlagače, a tijekom dana najavljen je i organiziran dolazak srednjih škola i iz ostalih istarskih gradova.

Kako su naglasili govornici na samom otvorenju,  ravnateljica TUŠ Anton Štifanić Tatjana Gulić Pisarović i ravnatelj SŠ Mate Balote Krešimir Bronić, zahvaljujući suradnji s Gradom, sajam koji su ranijih godina organizirali u smanjenom obliku, ove je godine podignut na jednu sasvim novu razinu. Sajam karijera je manifestacija namijenjena učenicima-maturantima s područja Poreštine i cijele Istre, a cilj je informirati učenike-maturante i ostale učenike srednjih škola o mogućnostima nastavka školovanja na visokoškolskim učilištima u Republici Hrvatskoj i izvan nje. Naglasili su važnost da današnji sajam iskoriste na pravi način za pravi odabir svoje budućnosti.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić rekao je da je Ideja o organizaciji ovakve manifestacije nastala kao odgovor na provedeno istraživanje o potrebama, problemima i interesima porečkih mladih, koje je provedeno prilikom izrade strateškog dokumenta „Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo“ . Učenici su posebno istaknuli potrebu dobivanja potpunih informacija na jednom mjestu o mogućnostima nastavka školovanja i odabira zanimanja, pa je ovo idealna prilika da u svom gradu to i dobiju. Zahvalio se školama i svim stručnim službama koje su radile na organizaciji, kao i visokoškolskim ustanovama na odazivu u tako velikom broju.

Grad Poreč

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email