NEWS
HALF MARATON S

Jazz u Lapu, sutra otvaranje Annale-a, te sajam istarskih tradicionalnih proizvoda, koncert u Eufrazijani, Niki Belluci na Tequili

e4-1
13.07.2022. 15:09; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Jazz u Lapu, sutra otvaranje Annale-a, te sajam istarskih tradicionalnih proizvoda, koncert u Eufrazijani, Niki Belluci na Tequili

Koncertom  Jazza u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine koji će se održati večeras, 13. srpnja 2022. s početkom u 21 sat, nastavljaju se razna događanja koja i ovog vikenda očekuju domaće i goste u Poreču.

Večeras će u 21 sat u Lapidariju nastupiti Ansambl E4 umjesto Zvonimir Šestak Groove Assembly, koji su iznenada morali otkazati nastup, ali će nastupiti drugi put ove sezone. U ansamblu E4 sviraju Samanta Stell, flauta, Nataša Dragun, flauta, Anica Franjul, klavir te ritam sekcija koju čine Sandro Peročević, kontrabas i Sebastian Stell, bubnjevi. Sastav djeluje od 2008. godine u sklopu udruge Puhački orkestar grada Pule, a na repertoaru su im rado slušani plesni i filmski evergrini iz prošloga stoljeća.

Dan kasnije, u četvrtak, 14. srpnja 2022 u  Istarskoj sabornici otvara se ovogodišnje 62. izdanje izložbe Annale, najstarije skupne izložbe suvremene umjetnosti u Hrvatskoj pod nazivom New Fundamental Tendencies, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Autor projekta je Marinko Sudac, kustosica izložbe Dorotea Fotivec Očić, tekstove potpisuju Ješa Denegri i Feđa Vukić, a ostvarena je uz suradnju Instituta za istraživanje avangarde. Umjetnici koji se predstavljaju na ovogodišnjoj izložbi su: Autopsia, Jon Bress Thogmartin, Radomir Damnjanović Damnjan, Herbert W. Franke, Myron W. Krueger, Lucia di Luciano, Franco di Vito, Nato Frascà, Edwin Mieczkowski, Frieder Nake, Lev Nussberg, Giovanni Pizzo, Jorrit Tornquist Prigodno predavanje nakon otvorenja održat će Frieder Nake, jedan od pionira kompjuterske umjetnosti, profesor na Sveučilištu u Bremenu. Nakon svečanosti održat će se i afterparty uz DJ Marco Grabber&DJ Dobrila.

Četvrtak  (14.07.2022. ) je i dan za sajam istarskih poljoprivrednih proizvoda, Udruge Istarska web tržnica koji promoviraju istarske proizvode, ruralno područje i poljoprivrednu proizvodnju, na kojem posjetitelji mogu kušati i kupiti domaće proizvode od istarskih proizvođača. Sajam traje cijeli dan na Trgu slobode od  9 do 22 sata.

U četvrtak (14.07.2022. ) će se održati i ribarska fešta u Červar Portu. Fešta će se održati s početkom u 20 sati na rivi Amfora, a nastupa Malvazija bend.

U petak,15. srpnja 2022, u 21 sat nastavlja se i koncertna sezona u Eufrazijevoj bazilici u sklopu koje će nastupiti pijanistica Martina Filjak. Svojom istovremeno strastvenom i lirskom izvedbom te tehničkom perfekcijom oduševljava međunarodnu javnost i kritiku kao umjetnica zavodljive scenske snage. Dobitnica je mnogih priznanja i najviših nagrada, poput Zlatne medalje 2009. godine, a iste je godine odlikovana Redom hrvatskog pletera za postignuća u glazbi.

Dodajmo i party na Tequila beach baru sa popularnom DJ NIKI BELLUCI u petak  od 22:00

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email