NEWS

Večeras derbi začelja odbojkaške Superlige: Poreč vs. Olimpik, tko ispada a tko ostaje?

153126591_10221672244869917_8524597775975953836_n
27.02.2021. 10:31; ; Početna / Sport i rekreacija / Večeras derbi začelja odbojkaške Superlige: Poreč vs. Olimpik, tko ispada a tko ostaje?

U subotu, 27. veljače, ekipa Poreča dočekuje ekipu Olimpika u velikom derbiju za pretposljednje mjesto na tablici Superlige. Poreč sa samo jednom pobjedom, a Olimpik bez i jedne pobjede u cijeloj sezoni, ovaj vikend love rezultat za ostanak u najvišem rangu hrvatske odbojke! donosi CROVOLLEYBALL

S još samo 6 kola do kraja sezone, Poreč i Olimpik u velikom su zaostatku u odnosu na preostalih 10 ekipa. Već sada je jasno da će “derbi začelja” u 17. kolu odrediti tko napušta najviši rang natjecanja, a tko će dobiti još jednu šansu za ostanak. Ekipa koja je trenutno na posljednjem mjestu, OK Olimpik, ove godine do sad još nije upisala ni jednu pobjedu, a u cijeloj je sezoni upisala samo jedan bod, osvojen upravo u utakmici protiv OK Poreč na domaćem terenu. Pretposljednja ekipa, OK Poreč, broji samo jednu pobjedu te svega tri boda. Posljedni ispada, a pretposljednji dobiva šansu za ostanak. Što o tome svemu govore trener Poreča – Dragan Salapura, te igračica OK Olimpik – Petra Kovač:

Pripreme za derbi začelja:
“Mi se ne pripremamo samo ovaj tjedan! S obzirom da nam je to ključna utakmica u sezoni, koja će odlučiti, da tako kažem, tko ostaje a tko odlazi, mi se pripremamo ne samo ovaj tjedan, već više tjedana! Fokusirali smo se na to da podignemo formu kako bi u subotu pružili svoj maksimum. Znam da je tu dosta i psihološkog opterećenja. Iako ih ja ne opterećujem i igračice su svjesne važnosti utakmice. Meni je samo važno da pružimo svoj maksimum i damo sve od sebe, a rezultat naravno zavisi i od protivinika.” – Dragan Salapura.

“Mi smo se većinom na treninzima fokusirale na servis-prijem, radili smo na taktici, ponajviše u napadu, a ostalo smo trenirale uobičajeno. Atmosfera u ekipi je stvarno dobra, cijela ekipa ide odlučno u Poreč s ciljem da dobijemo tu utakmicu i nadamo se da će i ishod biti pozitivan.”- Petra Kovač.

Očekujete li pobjedu?
“Ja se nadam da ćemo mi dobiti tu utakmicu. Ipak, otežavajuća okolnost za nas je što se Olimpik pojačao u zimskom prijelaznom roku. Oni su doveli dvije igračice, a mi smo ostali bez Larise Pauletić, koja je bila naša najbolja igračica, tako da se promijenio odnos snaga, ali ja sam svejedno optimističan i nadam se da ćemo mi pobijediti. Nama ide u korist prednost domaćeg terena. Svakako je lakše kad ne moramo ići na put, jer ipak putovanje umara i stvara dodatno opterećenje. Ponavljam, što se mene tiče moramo dati svoj maksimum, kako na utakmici tako i na treninzima i moramo razmišljati pozitivno jer ne možemo drugačije pobijediti. Ako protivnik ipak bude bolji, mi ćemo mu čestititati. To je ipak sport i mi ćemo svakako nastaviti dalje.” – Dragan Salapura.
“Utakmica bi definitivno mogla biti zanimljiva. Njima je otišla njihova najjača igračica Larisa Pauletić, a nama su došle dvije nove igračice pa ćemo vidjeti kako će biti. Mi se u svakom slučaju nadamo pozitivnom ishodu.” – Petra Kovač.
Obje ekipe s pozitivnim razmišljanjem ulaze u ono što se za ova dva kluba može nazvati utakmicom sezone. Ona ekipa koja izgubi, više nema šanse za ostanak u Superligi, a ekipa koja se plasira na pretposljednje mjesto, borit će se za ostanak u razigravanju za Superligu. Situacija je više nego napeta. Olimpik je u ponešto nezahvalnijoj poziciji s obzirom da moraju uzeti sva tri boda kako bi se plasirali na 11. mjesto na tablici, dok bi Poreču i dva seta mogla biti dovoljna za ostanak na pretposljednjoj poziciji. Postoji li, zatim, šansa da će se ove dvije ekipe iskazati protiv nekih jačih klubova u nastavku sezone? Ništa nije nemoguće, ali za sad, oba kluba u subotu moraju pokazati svoj maksimum jer bi ova utakmica mogla značiti sve ili ništa.

Print Friendly, PDF & Email