NEWS
Best of Poreč

Kompas d.d. i mStart uručili Klinici za dječje bolesti Zagreb ultrazvučni uređaj SonoScape E2

154837282_4335834826430743_1278150948426499379_o
27.02.2021. 11:35; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Kompas d.d. i mStart uručili Klinici za dječje bolesti Zagreb ultrazvučni uređaj SonoScape E2

Jučer  su Klinici za dječje bolesti Zagreb predstavnici mStarta i Kompasa uručili donaciju u vidu prijenosnog ultrazvučnog uređaja SonoScape E2.

Uređaj je uručen ravnatelju Klinike ta dječje bolesti Zagreb, prof. dr. Goranu Roiću koji je tom prilikom izjavio: „U našoj Klinici kroz OHBP svakodnevno prođe veliki broj malih pacijenata kojima je potrebna hitna dijagnostička radiološka obrada. Novi, prijenosni ultrazvučni uređaj omogućit će našim liječnicima u hitnoj službi brzi, orijentacijski dijagnostički i terapijski probir i pomoći u donošenju važnih kliničkih odluka, posebno kod politraumatiziranih bolesnika“.

Prim dr. Zoran Barčot, voditelj OHBP-a Klinike posebno je zahvalio donatorima na vrijednoj donaciji u ovim pandemijskim, za sve nas, pa tako i za Kliniku, teškim vremenima, ističući da je hitna služba Klinike i dalje spremna na sve izazove, otvorenih vrata za pomoć svoj djeci koja zatrebaju njene usluge iz Zagreba i čitave Republike Hrvatske.

„Vjerujem kako će ova donacija biti od pomoći Klinici za dječje bolesti i hrabrim zdravstvenim djelatnicima, a osobito u otežanim okolnostima s kojima su suočeni u svakodnevnoj borbi s koronavirusom i posljedicama štete uslijed potresa. Zadovoljni smo i što je naš novi vlasnik Springwater Capital podržao ovu inicijativu.“ izjavio je Lovorko Mamić, predsjednik Uprave Kompasa.

“Drago mi je da smo danas u Klinici za dječje bolesti kako bismo donirali suvremeni medicinski uređaj koji će omogućiti brže i bolje liječenje malih pacijenata. Pomaganje društvenoj zajednici bitan je dio našeg poslovanja, a posebno smo ponosni da u ovim izazovnim vremenima možemo pomoći zdravstvenoj ustanovi koja skrbi o najmlađima.“ zaključio je Mate Krpan, predsjednik Uprave mStarta.

Klinika za dječje bolesti Zagreb, smještena u Klaićevoj ulici, ustanova je kroz koju dnevno prolazi veliki broj djece iz svih krajeva Hrvatske. Prijenosni ultrazvučni uređaj SonoScape E2 potreban je u svakodnevnom radu s pacijentima hitne kirurške službe Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.
Donacija uređaja od velikog je značaja za suvremenu i kvalitetnu brzu ultrazvučnu dijagnostiku hitnih pacijenata i olakšan hitni terapijski pristup te će se koristiti svakodnevno i za osiguravanje pojačane mobilnosti u brzom orijentacijskom dijagnostičkom smislu, posebno vezano uz kirurški ultrazvučni pristup djeci sa suspektnom infekcijom SARS-CoV koronavirus, u vremenu čekanja na nalaz PCR testa.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani