NEWS
valfresco

Večera u mraku učenika Osnovne škole Joakima Rakovca

19.11.2019. 13:26; Učitavanja: 277; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Večera u mraku učenika Osnovne škole Joakima Rakovca
IMG_20191112_211722

U sklopu projekta koji je osmislila Udruga Logos Media iz Pule, učenici osmog razreda OŠ Joakima Rakovca u pratnji razrednice Lolite Njegovan i stručne suradnice Lidije Malčević Lovrić, posjetili su Osnovnu školu Tone Peruško u Puli kako bi sudjelovali u projektu „Večera u mraku“ (Blind dinner).

Sam se projekt odnosi na organiziranje večere za učenike i njihove učitelje u tri slijeda (predjelo, glavno jelo i desert).
Večera traje oko 2,5 sata, a od toga se malo više od 2 sata provede u potpunom mraku.

Po dolasku u školu učenici su saslušali kratko predavanje, a nakon toga su bili podijeljeni u grupe. Večeru im je poslužila slabovidna osoba.
Dok su bili u mraku, slušali su upute kako pojesti svoju večeru, napraviti si piće…
Cilj ovog projekta je senzibilizacija učenika osnovnih škola za osobe s posebnim potrebama, u prvom redu za slijepe i slabovidne osobe. O uspjelosti ideje najbolje govore dojmovi učenice Nine Radovčić:

Mislim da je ovaj projekt na sve nas ostavio veliki dojam, da nam je otvorio oči i pokazao koliko smo uistinu sretni što imamo mogućnost vidjeti sve što se oko nas događa. Promijenio mi je pogled na svijet i razmišljanje o njemu. Jako sam sretna što sam imala priliku sudjelovati u ovom projektu.“

M.M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email